Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Hoe laser behandelen?

3 antwoorden
  • Hallo, Ik heb het vermoeden dat de laser van mijn interne DVD-ram-station vuil is: een CD-RW wordt bijna niet meer correct gebrand, maar diezelfde cd doet het nog prima in mijn externe Asus-brander. Hoe maak je een laser stofvrij op een verantwoorde manier? En wordt mijn probleem wel veroorzaakt door een vuile laser?
  • Je laser kan vuil zijn. Met een wattipje heeeeeeel voorzichtig wrijven, het laser(tje) hangt volledig in rubbertjes en het is allemaal erg teer, erg voorzichtig zijn dus. Je zou ook een schoonmaak cd kunnen overwegen alhoewel ik wel een aantal maal gehoord heb dat zo'n ding je laser kan slopen....
  • [quote:5861caf3d4="rwilligen"]Je laser kan vuil zijn. Met een wattipje heeeeeeel voorzichtig wrijven, het laser(tje) hangt volledig in rubbertjes en het is allemaal erg teer, erg voorzichtig zijn dus. Je zou ook een schoonmaak cd kunnen overwegen alhoewel ik wel een aantal maal gehoord heb dat zo'n ding je laser kan slopen....[/quote:5861caf3d4] De meeste schoonmaak cd's (allemaal dus) kunnen de optiek van een lezer of brander helemaal niet reinigen . Gewoon zoals rwilligen aangeeft: met een oorstaafje gedrenkt in isoprophanol het lensje voorzichtig reinigen. Geeft dit géén resultaat; :-? nieuwe brander .

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.