Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Versterker aansluiten op mijn pc

None
23 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ga van het weekend naar stafhorst om een nieuwe versterker en een setje speakers te kopen, maar nu wil ik graag me pc daarop aansluiten omdat daar me muziek opstaat (ook live dvd's), is er een manier om dat te doen zonder dat de kwaliteit minder word, ik heb een creative live 24bits geluids kaart maar ik denk dat die vervangen moet worden als ik een beetje kwaliteit wil, hebben jullie een id over welke geluids kaart en ook hoe aan te sluiten, welke kabeltjes dus dat ook 5.1 mogenlijk is en ook dts.

  Groetjes, Jordi
 • [quote:bd3d42462e="Joddi"]naar stafhorst om een nieuwe versterker en een setje speakers te kopen, maar nu wil ik graag me pc daarop aansluiten omdat daar me muziek opstaat (ook live dvd's), is er een manier om dat te doen zonder dat de kwaliteit minder word, ik heb een creative live 24bits geluids kaart maar ik denk dat die vervangen moet worden als ik een beetje kwaliteit wil, hebben jullie een id over welke geluids kaart en ook hoe aan te sluiten, welke kabeltjes dus dat ook 5.1 mogenlijk is en ook dts.[/quote:bd3d42462e]Wanneer je de computer digitaal gaat aansluiten dan zal die live kunnen voldoen als die een digitaal uit heeft (dat laatste weet ik niet). Wanneer je 5.1 geluid naar een versterker wilt hebben, moet je nagenoeg altijd kiezen voor 5.1 naar SP/Dif dat kan worden geschakeld door een Dvd afspeel programma zoals Powerdvd. Dan komt er dus geen geluid meer uit de PC-luidsprekers. Dan maakt het dus verder ook niet uit welke geluidskaart je gebruikt. Volgens mij is de live al 1 vd betere geluidskaarten.
 • Power dvd heb ik, ik heb alleen geen digitale uitgang op me geluidskaart, heb gewoon 4 van die mini jack plugjes, dus als ik DTS wil moet ik een anderen geluidskaart hebben maar wat voor stektertjes heb ik nodig als ik het digitaal en analoog wil aansluiten???
 • Er zijn diverse geluidskaarten die digitaal via een van die jackplugs leveren. Wil je een nieuwe kaart, kijk dan eens naar de creative audigy 4 (ca 60 euro). En als je geld teveel hebt de creative x-fy (dik 100 euro). Beide hebben een digitale uitgang. Maar je hebt wel een speciaal kabeltje nodig, wat niet meegeleverd wordt.
 • Er komt over tijdje dan wel een nieuwe geluids kaart maar op dit moment kost die versterker met een setje speakers al genoeg :wink: , maar heeft iemand een id met wat voor kabeltje ik 5.1 van me creative live op me versterker tover??
 • Je moet dan een coax kabeltje hebben met aan de ene kant een mini jack plug, en aan de andere kant een tulpstekkertje. Maar ik vrees dat je een probleem hebt:

  http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=206&product=10315&nav=2

  Sound Blaster Live! 24-bit On-Board Connectors

  * Line level out (Front / Side / Rear / Centre / Subwoofer) or Headphone out
  * Line In / Microphone In / *Digital I/O
  * Aux Audio in

  * Supports SPDIF Out for Stereo Digital Speaker/ connection with Creative [b:65f8ffd88e]Digital I/O Module (sold separately)[/b:65f8ffd88e]
 • Onlangs op een computerbeurs een Aopen kabeltje gekocht en geschikt gemaakt voor mijn Epox moederbord. Dat werkte dus goed. Op zich had ik ook een ontwerpje gemaakt op basis van een Elektuur ontwerp. Ook dat werkte, alleen moest ik daarvoor een kastje maken. Een kabeltje van 1 euro was sneller …
  Overigens is het wel handig te weten welke geluidskaart je exact hebt. Creative heeft nogal eens de neiging vele kaarten uit te brengen onder (bijna) dezelfde naam maar met een heel ander uiterlijk. Er staat als het goed is een CT nummer op de kaart.
 • hmmzzzz, Ik heb net nog een snoerjte gevonden met aan 1 kant 2 tulp stekers en aan de anderen kant 1 mini jack beneden kan ik wel zo me mp3 op de versterker aansluiten dus denk dat het ook wel gaat luken met me geluids kaart, maar geen id of 5.1 gaat lukken.
 • Tuurlijk niet, dat is gewoon stereo. Wil je echt 5.1 met DTS en zo dan zal je denk ik toch aan een nieuwe kaart moeten. Beste is gewoon een goede coaxkabel tussen je geluidskaart en versterker. Optisch kan ook, maar is wat gevoeliger en moet je daarom wat voorzichtiger mee zijn, ook is het niet goed als optische kabels worden opgefrommeld of opgerold of scherp bochten of hoeken maken.

  Nadeel van creative kaarten is dat ze vaak SPDIF/digitale aansluiting in de vorm van een mini-jack hebben. Alleen op de kaarten met een breakout box zit vaak een gewone digitale aansluiting (optisch of coax).

  Maar je kan ook eens naar M-Audio kijken, een pro merk dat ook twee geluidskaarten heeft voor normaal gebruik en games. Die heeft gewoon een digitale SPDIF RCA coax aansluiting op de kaart zelf zonder een breakout box.
 • Ik heb idd al even gekeken naar die M-Audio en is zekker intresant maar hij moet tog even wachten eerst maar een versterker en een setje speakers en even in stereo luisteren.
 • Ik ben zaterdag naar stafhorst geweest en ik ben geslaagt :D ik heb nu nog maar 1 setje speakers dus luister nog in stereo.

  Het is mij wel duidelijk dat als ik DTS wil dat ik dan niet met deze geluidskaart verder kan, maar er zullen vast wel meer mensen op dit forum zijn die hun versterker op hun pc hebben aangesloten (analoog), wat voor kabeltje gebruiken jullie dan, gewoon eentje van 1 mini jack naar 2 tulp en dan op je versterker instellen mulltichanal, of hebben jullie echt 5.1?

  Ik ben geslaagd voor een yamaha rx-v457 en een setje mission m31i

  hier de yamaha
  [img:9e51da8acb]http://img45.imageshack.us/img45/4425/yamaharxv4574no.jpg[/img:9e51da8acb]

  hier de mission's (heb ze alleen in het zwart)
  [img:9e51da8acb]http://img53.imageshack.us/img53/5421/missionm31i5ot.png[/img:9e51da8acb]
 • @Joddi:

  Mag ik vragen wat voor bekabeling je gaat gebruiken om je speakers aan te sturen?! ;) Gewone standaard of merkbekabeling?!
 • Ik heb er meteen oehlbach luidsprekerdraad bij gedaan hele nette prijs en de verkoper rade dit aan, ben ook met muziek enzo bezig of wil je het gewoon weten (nieuwsgierig)
 • [quote:f41c942eb3="Joddi"]Ik heb er meteen oehlbach luidsprekerdraad bij gedaan hele nette prijs en de verkoper rade dit aan, ben ook met muziek enzo bezig of wil je het gewoon weten (nieuwsgierig)[/quote:f41c942eb3]Nee hij had graag gewild dat er Van Den Hul inzat :D

  @ Sylvester: Voor mijn subwoofer heb ik een metertje Van Den Hul CS-122 Hybrid genomen [img:f41c942eb3]http://gathering.tweakers.net/global/smileys/puh.gif[/img:f41c942eb3]
 • [quote:f60f65bf39="Joddi"]Ik heb er meteen oehlbach luidsprekerdraad bij gedaan hele nette prijs en de verkoper rade dit aan, ben ook met muziek enzo bezig of wil je het gewoon weten (nieuwsgierig)[/quote:f60f65bf39]

  Oehlbach is ook wel netjes, uiteraard had ik liever dat er van den Hul op de kabel stond maar je kunt niet alles hebben ;)

  En ja ik hou me ook vrij veel bezig met muziek/audio :)
 • [quote:16b9f03e4d="Interficior"][quote:16b9f03e4d="Joddi"]Ik heb er meteen oehlbach luidsprekerdraad bij gedaan hele nette prijs en de verkoper rade dit aan, ben ook met muziek enzo bezig of wil je het gewoon weten (nieuwsgierig)[/quote:16b9f03e4d]Nee hij had graag gewild dat er Van Den Hul inzat :D

  @ Sylvester: Voor mijn subwoofer heb ik een metertje Van Den Hul CS-122 Hybrid genomen [img:16b9f03e4d]http://gathering.tweakers.net/global/smileys/puh.gif[/img:16b9f03e4d][/quote:16b9f03e4d]

  @Interficior:

  Nette kabel, wat heb je er voor betaald? :)
 • 12 euro (voor 1 meter) En nee het was totaal niet nodig maar ik wilde gewoon een geile kabel hebben en ik wist echt niets meer om voor sinterklaas te vragen en anders staat het ook zo vaeg om iets enorm goedkoops te vragen dus vandaar. Maar wel weer de nederlandse economie gestimuleerd.. Zo ook met Hypex modules.. Oh eigenlijk ben ik té goed :P
 • [quote:8009000c75="Interficior"]12 euro (voor 1 meter) En nee het was totaal niet nodig maar ik wilde gewoon een geile kabel hebben en ik wist echt niets meer om voor sinterklaas te vragen en anders staat het ook zo vaeg om iets enorm goedkoops te vragen dus vandaar. Maar wel weer de nederlandse economie gestimuleerd.. Zo ook met Hypex modules.. Oh eigenlijk ben ik té goed :P[/quote:8009000c75]

  lol, kom ik aan met me standaard-kutkabeltjes die je voor 15 ct per meter bij de hubo kan kopen:p (zat standaard bij me boxen)
 • [quote:79a8c87183="Interficior"]12 euro (voor 1 meter) En nee het was totaal niet nodig maar ik wilde gewoon een geile kabel hebben en ik wist echt niets meer om voor sinterklaas te vragen en anders staat het ook zo vaeg om iets enorm goedkoops te vragen dus vandaar. Maar wel weer de nederlandse economie gestimuleerd.. Zo ook met Hypex modules.. Oh eigenlijk ben ik té goed :P[/quote:79a8c87183]

  Nette prijs wat je ervoor hebt betaald:

  Advisory Retail Pricelist

  Maar goed nou maar weer ontopic ;)
 • [quote:2e25fc4ccf="Interficior"]12 euro (voor 1 meter) En nee het was totaal niet nodig maar ik wilde gewoon een geile kabel hebben ……[/quote:2e25fc4ccf]Wat bedoel je daar in vredesnaam mee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.