Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Film op DVD branden. Data lijkt beschadigd

5 antwoorden
  • Beste deskundigen, Ik probeer al geruime tijd films, met name de tekenfilms van mijn dochter, de copieren naar DVD zodat we extra exemplaren hebben voor vakantie, boot etc. Ik gebruik DVD Dycriptor en DVD Shrink Ik heb een Lite-On DVD brander LDW811S met de laatste beschikbare flash. Als DVD schijf gebruik ik Arita 8x DVD+R en een cloonmerk. Als brandsoftware gebruik ik Nero of de bij DVD Shrink ingebouwde brandsoftware. In het begin (maanden geleden) leek alles perfect te gaan. Echter, in toenemende mate blijkt de data op de copien onleesbaar te worden. De film speelt af, incl geluid etc, maar na verloop van tijd krijg ik blokken in het beeld, en begint de boel te haperen en over te slaan. Tot slot een complete "bevriezing" van het beeld. Ik heb 2 verschillende afsprles gebruikt (1x Harman Kardon, 1 x PS2) zonder verbetering. De speler kan ik dus uitsluiten. Ik kan nu natuurlijk een andere brander gaan kopen, maar wil overbodige uitgaven voorkomen. Zijn er nog andere mogelijkheden waar ik aan moet denken. Heeft iemand deze ervaring zelf gehad en wat was de oplossing? Kortom, wie weet raad?
  • Had net hetzelfde vorig jaar en met de dezelfde brander, vanalles geprobeerd maar niets hielp. Dan ten einde raad een Plextor 740 a aangeschaft en ja, alle problemen opgelost, bij mij was de Liteon dus de boosdoener. Blijkbaar toch een beperkte levensduur deze brander, had hem 1 1/2 jaar in gebruik.
  • Maakt het merk schijfjes ook nog verschil? Of is het allemaal hetzelfde. Verder bewaar je natuurlijk je schijfjes in het donker.
  • Nee, ik heb 3 merken uitgeprobeerd: Arita, Sony en een kloonmerk. Overigens betreft het niet een bestaande DVD die ik al langer heb, maar nieuw gebrande DVD's. Dus je opmerking aangaande het bewaren is wel terecht, maar is hier nog niet aan de orde. Blijkbaar heeft Pceetje dus dezelfde ervaringen gehad. Waarschijnlijk naar de winkel dus :(
  • Je kunt met liteon branders de kwaliteit van datgene wat je gebrand hebt controlleren. er is een speciaal programaatje voor maar ook nero-dvd-speed kan het dacht icm een liteon. proggie heet Kprobe: http://www.cdrlabs.com/kprobe/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.