Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

SB X-FI XtremeMusic Problemen.

3 antwoorden
  • Ik heb een Deja Vu... Zo'n 5 jaar geleden kocht ik een Sound Blaster Live! 5.1 die gekraakt en haperen veroorzaakte, tot de viaproboplosser er was en later de VIA4in1 was 'aangepast'. Mijn Sound Blaster X-Fi XtremeMusic geeft nu dezelfde problemen, in een nieuw systeem. Hij geeft af en toe problemen bij gebruik van rechtermuisknop en gebruik van computer, hij kraakt of het geluid valt even weg en bij aansluiting van koptelefoon geeft de kopfoon alleen links geluid. De koptelefoon en speakers zijn oke, ik heb ze getest op andere computer. Drivers zijn opnieuw geinstalleerd, ik heb ondertussen geformatteerd en opnieuw geinstalleerd en de probs blijven bestaan. Mijn systeem Asus A8V moederbord, AMD64 3000+, Seagate SATA 160 GB, 512 MB geheugen, speakers Logitech X620 en kopfoon Sony MDR-CD380.
  • De X-Fi kan nog wel eens problemen opleveren met nForce4 en bepaalde VIA chipsets. Dat hij problemen geeft met de Nforce4 is een ding wat zeker is, zelf heb ik het ook gehad, na een BIOS updat van mijn mainboard was het probleem verholpen. Mijn problemen waren alleen anders. Mijn systeem crashte wanneer de drivers werden geladen. Niets hielp. Pas na een BIOS flash was het probleem verholpen. Of jouw VIA chipset ook problemen oplevert met de X-Fi (of liever gezegd, andersom) weet ik niet zeker maar je kan in ieder geval een BIOS update proberen voor je mainboard, mocht je dit nog niet gedaan hebben.
  • Bedankt voor het meedenken. :) Ik heb de nieuwe VIA4in1 geinstalleerd (just in case), maar dat verhielp de probs niet dus een BIOSupdate is een optie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.