Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Van MPEG4 naar MP3

4 antwoorden
  • Via itunes koop ik soms liedjes. Via REALplayer zou ik deze liedjes op mijn mobiel (Treo) kunnen zetten, maar zodra ik dat doe krijg ik de melding dat die actie niet kan omdat het bestandsformaat niet herkent zou worden. Ik denk dus dat ik de liedjes (nu MPEG4) naar bijvoorbeeld MP3 of zo moet omzetten. Hoe doe ik dat?
  • Kijk eens naar dbpoweramp music converter. Kan zijn dat je een extra plugin moet downloaden. Maar voorzover ik weet kun je dan wel mp4/aac naar mp3 converteren.
  • In iTunes zelf kan dit ook, via Edit>Preferences>Advanced>Importing. Dan kun je kiezen om je muziek te converteren naar .mp3, .aiff, .wav en Apple Lossless Encoder.
  • Gerben en Tomtom 137 bedankt. Ik heb idd de aanwijzingen gevolgd en in i-tunes de optie gevonden. Ter aanvulling; eenmaal de codering op MP3 gezet zou je, in theorie, via Advanced de selectie naar het gewenste bestandsformaat moeten kunnen converteren. Echter, de muziekbestanden blijken beveiligde bestanden te zijn. Te zot voor woorden denk ik, ik heb ze immers 100% legaal verkregen. Blijkbaar denkt Apple/Itunes daar anders over en zal je, als je geen I-POD gebruikt vooraf het gewenste formaat moeten instellen. Achteraf werkt dat in ieder geval niet met I-Tunes. Tenzij ik iets over het hoofd zie, wordt ik dus wederom in de hack en crack hoek gedrukt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.