Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Ervaringen Aristona ARV663 DVD-recorder

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Vroege vogels waren gisterochtend in het V&D Prijzencircus nog onder de "gelukkigen" die een Aristona ARV663 DVD-recorder hebben kunnen bemachtigen (waaronder ook ik, maar ik heb 'm bij m'n ouders neergezet).

  [img:51ede27e51]http://img166.imageshack.us/img166/230/aristonaarv663kh6.th.jpg[/img:51ede27e51]

  Eenmaal weer thuis meteen aan het googlen geslagen over wat de ervaringen met deze DVD-recorder zijn, maar ik kwam niet veel verder dan de sites van Kieskeurig en DVD.nl. In ieder geval via die weg er wel achter gekomen hoe je dat ding regiovrij kunt maken.

  Bizar is dat deze speler geen supportsite kent, ik vind trouwens helemaal geen website van dat hele Aristona? Bestaat ie gewoon niet? De DVD-recorder lijkt wel verdomd veel op die van Philips, maar op de site van Philips zie ik ook geen toestel met precies dezelfde specs.

  Op de site van Kieskeurig is iets te lezen over de ondertitel-ondersteuning bij DivX (MPEG4): mensen schijnen problemen te hebben met de lengte van bepaalde ondertitels, deze worden aan het eind van de regel afgekapt wanneer deze boven een bepaald aantal karakters zit.

  Ik heb het zelf eigenlijk nog niet geprobeerd van die ondertitels, hier kom ik binnenkort nog op terug. Er zit blijkbaar recente firmware-versie op (28-02-2006), het kan zijn dat het ondertitelprobleem daarmee opgelost is. Bij bepaalde Philips DVD-recorders kan trouwens de character set gewijzigd worden, ik ga nog proberen of dat bij deze Aristona ook kan.

  Misschien zijn er creatievelingen die bepaalde Philips firmware gemod hebben voor deze Aristona? Of misschien kun je gewoon de firmware van een bepaald type Philips erin flashen? Dan heb je via een omweggetje toch firmware support.

  Ik ben benieuwd of er iemand ervaringen heeft met het firmware flashen van dit apparaat en wat ie voor voordeel ermee gehaald heeft! Want je gaat immers niet firmware flashen als het toch geen toegevoegde waarde heeft …
 • Aristona=Philips met een lager prijskaartje. Maar ook dus minder support etc etc. Ansich verder redelijk spul, maar verwacht er geen wonderen van…
 • [quote:723d16f452="M.V. Wesstein"]Aristona=Philips met een lager prijskaartje.[/quote:723d16f452]Maar ook minder features, bijv. geen iLink. Dus wil je digitale camcorder-opnames ook met zo min mogelijk kwaliteitsverlies naar DVD halen, dan moet toch nog de PC met FireWire ingeschakeld worden …
  [quote:723d16f452="M.V. Wesstein"]Maar ook dus minder support etc.[/quote:723d16f452]Minder support had ik wel verwacht, maar helemaal geen support?
  [quote:723d16f452="M.V. Wesstein"]verwacht er geen wonderen van …[/quote:723d16f452]De recorder is aangekocht voor drie doeleinden:

  1. Vervanging VHS videorecorder;
  2. Overzetten analoge video-opnamen naar DVD;
  3. Afspelen van MPEG4 met ondertitels.

  Daar voldoet ie gewoon aan. Maar alles wat ie extra kan, is toch mooi meegenomen? :wink:
 • [quote:c76c3e378f="Obi-wan-kenobi"]Ik heb het zelf eigenlijk nog niet geprobeerd van die ondertitels, hier kom ik binnenkort nog op terug.[/quote:c76c3e378f]Zoals beloofd: De .SRT-ondertitels zijn relatief klein, maar passen wel goed op het scherm. Het zal dus wel gefixt zijn in de firmware waarmee die ARV663 nu geleverd wordt. :wink:
 • Ik heb (Prijzencircus V&D) de dvd-recorder van Aristona (type 636) gekocht. De eerste twee video-banden die op via het appartaat op dvd-schijf werden gezet, kwamen gaaf op de schijf. De schijf was afspeelbaar op andere dvd-spelers en op mijn pc. De volgende schijven zijn opeens niet meer op mijn pc af te spelen, wel op (andere) dvd-spelers. Ik zocht om antwoord op mijn vraag te krijgfen hoe dat kan naar een servicenummer van Aristona. Nergens gevonden, en bij Philips ( die toch een link met Aristona heeft) , zeggen ze geen telefoonnummer van Aristona te hebben. Wie kan me helpen?
 • Ik was niet zo'n vroege vogel dus viste achter het net. Maar gelukkig kon hij nog wel nabesteld worden en zou hij er dan ca. drie weken later ongeveer wel zijn (nu zo ongeveer dus).

  Toen ik vandaag navraag deed werd mij verteld dat het nog tot week 46/47 gaat duren voordat ze geleverd gaan worden. Ook wordt het een ander/nieuwer type: de Aristona ARV 510 mét I-link. Ik heb een A4-tje met specs gekregen maar zo te zien is dat dan ook het enige verschil met de ARV 636 (verkoper gaf aan dat hij ook nog als +punt heeft dat hij ook DivX ondersteunt maar dat doet de ARV 636 volgens mij ook).

  Kon op het web nergens iets over dit type vinden. Heeft er al iemand ervaringen mee?
 • :lol: Via Vroom & Dreesmann ben ik inmiddels achter het bedrijf gekomen waar de Aristona 636 dvd-recorder bij 'problemen'naar toegaat (en waar ze je dus ook eventueel met vragen kunnen helpen). Dat bedrijf heet Zwaan Techniek en zit in Dordrecht. Het telefoonnummer: 078-6543060.
 • [quote:6301677a63="sipala"]…..
  Toen ik vandaag navraag deed werd mij verteld dat het nog tot week 46/47 gaat duren voordat ze geleverd gaan worden. Ook wordt het een ander/nieuwer type: de Aristona ARV 510 mét I-link. Ik heb een A4-tje met specs gekregen maar zo te zien is dat dan ook het enige verschil met de ARV 636 (verkoper gaf aan dat hij ook nog als +punt heeft dat hij ook DivX ondersteunt maar dat doet de ARV 636 volgens mij ook).
  …..[/quote:6301677a63]
 • Goh, ik was even m'n eigen topic vergeten … :lol:
  [quote:5ef2b83900="sipala"]de Aristona ARV 510 mét I-link.[/quote:5ef2b83900]Hmmm. En hoef je hiervoor niets bij te betalen? :roll:
  [quote:5ef2b83900="sipala"]verkoper gaf aan dat hij ook nog als +punt heeft dat hij ook DivX ondersteunt maar dat doet de ARV 636 volgens mij ook.[/quote:5ef2b83900]Yup, dat kan de ARV663 prima!
 • [quote:cd190c8b80="Ron Bos"]
 • [quote:463fe5503e="sipala"]Er hoeft niks bijbetaald te worden, maar dat vind ik ook niet meer dan logisch gezien de extra levertijd.[/quote:463fe5503e]Al zicht op wanneer ie dan leverbaar is? En wat de winkelprijs bij V&D wordt?
 • [quote:12efdea1f3="sipala"]
  Excuses voor de late reactie: de afmetingen zijn (BXHXD) 498 x 124 x 413 mm
  [/quote:12efdea1f3]
 • Hebben ze niet de afmetingen van de doos doorgegeven? :lol:

  Dik 12 cm is wel erg hoog voor een DVD-recorder …
 • :oops: Heb inderdaad de 'packaging dimensions' hierboven vermeld…

  Dan lijkt het eerder op de afmetingen van een oude Betamax recorder uit 1977 :wink:

  Hierbij alsnog de 'set dimensions' volgens het A4-tje dat ik kreeg: (BxHxD) 360 x 43 x 322
 • [quote:dc0478b33d="sipala"]Hierbij alsnog de 'set dimensions' volgens het A4-tje dat ik kreeg: (BxHxD) 360 x 43 x 322[/quote:dc0478b33d]
 • Typfoutje wellicht, het is ARV510, en Google weet nog aardig wat te vinden
 • [quote:2f81fa3aff="kid jansen"]Typfoutje wellicht, het is ARV510[/quote:2f81fa3aff]
 • Misschien zo dan
 • En waar precies vind je dan die specs van die ARV510? :roll:
 • Hopelijk door de resultaten af te gaan, je mag ook hopen dat je ze niet allemaal hoeft af te gaan. Maar ik kan zelf ook niet echt iets vinden, zou voor mij al reden genoeg zijn om hem niet te kopen. Sowieso worden DVD spelers en recorders steeds goedkoper, ook van goede merken, dus ik zie het nut niet meer in van zo'n budget dingetje, zelf vind ik van de niet pro merken Panasonic nog altijd één van de betere.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.