Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD naar m2v en wav

5 antwoorden
  • Hoe kan ik een eigen gebrouwde DVD, die voort komt uit een film die oorspronkelijk met Adobe Premiere is omgezet naar m2v en wav en met een authoring programma op DVD is gezet, terug zetten naar m2v en wav zodat ik b.v. een nieuwe hoodfstuk indeling kan maken teneinde hem weer op een DVD te kunnen branden?
  • Het is hiervoor nodig om de .vob bestanden (die de audio en video data bevatten) te bewerken. TMPGEnc ( www.pegasys-inc.com ) bijvoorbeeld, heeft hiervoor onder: MPEG Tools een zognaamde 'de-multiplex' functie aan boord, waarmee je de .vob bestanden (die ooit gemultiplexed zijn uit afzonderlijke audio en video bestanden) kunt splitsen in afzonderlijke audio en video bestanden.
  • er zijn inderdaad redelijk veel programma's te downloaden die een DVD direct weer omzet naar een hele lange AVI. Bijvoorbeeld DVD to DIVX VCD ripper. Die TMP is ook een aanrader.
  • Kleine aanvulling; conversie naar avi zoals hierboven gemeld betekent dat de mpeg2 video wordt omgezet naar avi met een andere compressie, dat kost dus kwaliteit. Bij de-multiplexen zoals omschreven door JaapH is dat niet het geval en behoud je de volledige kwaliteit.
  • [quote:b64ab0aa9b="rwilligen"].......... Bij de-multiplexen zoals omschreven door JaapH is dat niet het geval en behoud je de volledige kwaliteit.[/quote:b64ab0aa9b] 'Everything I know, you told me.....' :wink: 8) :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.