Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

zwart/wit beeld bij tv out

10 antwoorden
  • Hallo, Ik heb sinds gister een nieuwe videokaart in mijn pc gezet (msi geforce 7600 GS). Hiervoor heb ik lange tijd een XFX geforce FX5600 gehad met TV out, waarmee ik een kabeltje had aangesloten naar mijn tv. Het gaat om een S-video kabel (dit is waarmee hij verbonden zit aan mijn kaart) en aan de andere kant een SKART aansluiting (hiermee gaat ie in mijn tv). Dit werkte na wat opstart problemen lange tijd zonder probleem.Met mijn nieuwe kaart wilde ik ditzelfde uithalen, maar op de een of andere manier krijg ik hier alleen zwart/wit beeld. Heb alle settings hetzelfde gezet, bij "signal format" heb ik B/Pal en bij "video output" heb ik composite video-out. Met die laatste optie heb ik met mijn oude videokaart wat gepuzzeld. Je zou namelijk denken dat ie het alleen doet als je em op S-video-out doet, maar ik kreeg alleen kleur als ik composite video-out deed. Maar het gekke is dat als ik dat nu bij mijn nieuwe videokaart doe, dan zie ik in windows zelfs helemaal geen beeld meer. Wel bij het opstarten in dos, maar niet meer wanneer windows opstart. Bij S-video-out zie ik alles zwart/wit. Ik snap er niks meer van. Ik zou het namelijk wel een HEEL groot nadeel vinden als ik niet meer dingen van mijn pc op mijn tv kan kijken. Zou iemand mij a.u.b. willen helpen?
  • Probeer anders ff aan zo'n verloopstekkertje S-Video > Cinch te komen; en sluit em daarmee aan. (instelling gewoon houden op s-video).
  • [quote:ffa9c709b5="Johnny321"]Probeer anders ff aan zo'n verloopstekkertje S-Video > Cinch te komen; en sluit em daarmee aan. (instelling gewoon houden op s-video).[/quote:ffa9c709b5] Het probleem is dat mijn tv alleen een scart aansluiting heeft en geen composite (tenminste, ik neem aan dat je dat met cinch bedoeld)
  • Idd, maar dat zou op te lossen zijn door een scartblok te halen voor een paar eurootjes. [img:bf35092f75]http://www.bgslevi.cz/images_k/FAC0062.jpg[/img:bf35092f75]. Maar heb je btw wel de nieuwste drivers geinstalleerd? Lees ook ff de FAQ van 'Videokaarten en Monitoren' door; staat hoopies info in.
  • Maar de kabel die ik nu heb heeft aan de videokaart kant een normale S-video stekker, en aan de tv kant een SCART kabel. Als ik zon SCART blok zou kopen heb ik dus ook een nieuwe kabel moeten kopen. Is dat niet hetzelfde idee zeg maar als wat ik nu al heb? Ik heb de ForceWare versie 91.31 geinstalleerd staan. Heb gister de nieuwste drivers van de nvidia site gedownload (91.43 als ik me niet vergis) maar dan loopt ie meestal vast in het menu. Overigens heb ik zojuist die FAQ doorgelezen (en volgens mij heb ik deze post in het verkeerde forum geplaatst :wink: ) Maar ik kom er niet uit. Hetgene wat ik gewoon niet snap is dat dezelfde kabel perfect werkte met mijn oude kaart, en niet met mijn nieuwe. Dit zou dus kunnen betekenen volgens mij dat mijn tv wel s-video ondersteund, maar aan de andere kant moet ik de optie wel op "composite video-out" zetten. Kortom, ik ben in de war :roll: [/quote]
  • Je krijgt zwart-wit beeld als je s-video uitstuurt naar je tv, maar de tv niet op s-video staat of dat niet aankan. Als het eerder wel met deze kabel heeft gewerkt, kan je kijken of je bij je nieuwe videokaart hem op composietmode kan zetten, maar vaak moet je dan ook een andere kabel aansluiten op je kaart.
  • Is tv-out op je videokaart een 4pin of 7pin din stekker, de 4pin is namelijk S-Video, de 7pin is S-video en composiet. Je hebt dan een kabeltje nodig die de 3 pinnen die er bij zijn gekomen omzetten in een composiet aansluiting. Overigens heb je ook echte S-video naar composiet omzetters, maar die zijn nogal duur, dat niet gewoon een kabeltje, maar echt een apparaat. Maar dat is nergens voor nodig als je 7pin hebt, want dan heb je al composiet.
  • Heb je je TV instellingen gecontroleerd? Ik had ooit tzelfde probleem maar na omschakeling van RGB naar Y-sinc op mn videokanaal was t verholpen.
  • Hoi allemaal, sorry voor deze late reactie, heb het een tijdje druk gehad. Ik zal even 1 voor 1 op de reacties ingaan Comp-Freak --> Hij heeft het inderdaad wel gedaan ooit, bij mijn vorige videokaart. Toen moest ik em inderdaad ook op de composietmode zetten om kleur te kunnen zien in het nvidia configuratiescherm (bij apparaatinstellingen van mijn tv zeg maar). Helaas als ik em met mijn nieuwe videokaart op composiet zet dan zie ik bij het opstarten nog wel beeld, maar zodra ie naar het windows welkom scherm gaat dan valt het beeld weg. Kid jansen --> Op mijn nieuwe videokaart zit een 7pin aansluiting. Op mijn oude videokaart zit een 4 pin aansluiting. Bij mijn nieuwe videokaart zit overigens wel een "verlengstuk" van 4pins naar 7spins. Als ik dit ertussen zet heb veranderd er niks. Anjo --> Ik snap niet precies wat je bedoeld. Waar kan ik die instellingen van mijn tv vinden? En hoe kan ik de omschakeling van RGB naar Y-sinc maken? (Mijn tv is vrij simpel, er is niet al te veel aan te configureren, ongeveer 3 jaar oud)
  • Ik heb nu ongeveer hetzelfde probleem Ik heb er ook een nieuwe videokaart ingedaan en als ik hem op clone zet (zodat de tv en de monitor etzelfde weergeven) is de tv ook zwart wit. Het gekke is dat ik in een andere mode (waarop bijvoorbeeld videos die ik draai in windowsmediaplayer, groot op de tv komen) alles gewoon in kleur is. Hij KAN het wel qua kabels heb ik alles geprobeerd. S-video, tulp, enz.. Het lukt gewoon niet Wie helpt mij?? Edit: In de clonemode als ik een filmpje afspeel in windoes media player is dat gewoon in kleur en de rest eromheen zwartwit. Heel gek:S

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.