Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Media 100% cpu gebruik

Anoniem
sound
1 antwoord
  • Hallo mensen,

    ik heb een probleem waar ik niet uit kom, dus zou ik graag jullie hulp hebben

    Ik heb sinds pas mijn computer geheel opnieuw geinstalleerd, dit doe ik vaker, dus het is niet iets wat ik voor het eerst doe.

    Nou had ik em volledig geformat, (normaal laat ik de partities vol staan), en was de computer volledig leeg. Ik kom in windows en de eerste dingen die ik standaard doe zijn:
    -videokaart installeren (nieuwe drivers van nvidia.com)
    -windows volledig updaten incl service pack 2 (nooit problemen mee gehad)
    -virusscanners installeren (nod32, free-av.com, en spyware-doctor)
    -overige drivers en programma's installeren (geluidskaart, office e.d.)

    Na dit allemaal gedaan te hebben zet ik de backup die ik vantevoren op dvd gebrand heb terug. O.a. films, mp3s en videoclips.

    Nu klik ik een videoclip aan (Mpeg) en ineenkeer begint het beeld te flikkeren en wanneer ik ctrl-alt-del druk zie ik dat mijn cpu gebruik 100 % was. Nu dacht ik misschien moet ik WM updaten(ik gebruik tv-out). Dit gedaan, zelfde probleem (natuurlijk ook codecs e.d. geinstalleerd zoals divx.com).

    Om het verhaal kort te maken, dit gebeurt bij:
    .mpeg .avi .asf .mov .rm .rmvb , eiglijk alles wat met quicktime
    ealplayer/WM af te spelen is

    Ik dacht, dit ligt vast aan windows, t staat er net op, mss is er iets fout gegaan. DUS windows OPNIEUW installeren….gedaan, ik kom in windows, videokaart driver geinstalled en meteen ff .mpeg gestart, EN HIJ DOET HET!!!. met tv out…

    Dus nu windows volledig geupdate, daarna probeer ik weer een clip aan te zetten WEER 100% cpu gebruik, niks meer te beginnen.

    nu heb ik het maar even zo gelaten( 6,5 uur later @#$#%$), maar ik kan nu dus GEEN media afspelen op mijn computer….

    Mijn specs zijn (moet eiglijk n.v.t zijn om media af te spelen, heeft het altijd gedaan)
    AMD 2600+
    512 mb ram @ 333 mhz
    nvidia 6600 @ 256 mb
    seagate 120 & 160 gb @ 7200 rpm
    meer specs nvt denk ik zo, zonder windows update werkt t ook
    btw, ik heb een originele windows home edition uit de winkel (geen oem)

    Ik heb naast media ook spellen op mijn pc staan, o.a.
    Half life 2 & CS:Source
    Need for Speed: Most wanted
    Splintercell Chaos Theory
    Call of duty 1 & 2
    World of Warcraft
    Sims 2 met alle uitbreidingen

    alles origineel en ik alles loopt soepel(zoals altijd), zelfs met tv-out aan.

    Nou kan ik dit misschien verkeerd inschatten, maar volgens mij is het toch echt een software probleem, en dit wil ik natuurlijk wel gemaakt hebben(elke keer op internet perongeluk een filmpje aanklikken en crash is echt zeer #@!$KLOTUHH$%%#)

    graag wil ik natuurlijk wel windows upgedate hebbe, dit was voor de format ook zo…

    Ik hoop dat een van jullie experts een oplossing heeft, THNX.
    N-J

    >>KORTE VERSIE<<

    COMPUTER FORMAT
    WINDOWS INSTALL
    WINDOWS UPDATEN
    MEDIAPLAYERS ZORGEN VOOR 100% CPU GEBRUIK
    WINDOWS OPNIEUW INSTALLEREN
    GEEN UPDATES INSTALLEREN
    MEDIA WERKT<<<
    UPDATES INSTALLEREN
    MEDIA 100% CPU GEBRUIK

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.