Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Digitale tv: vaak moeten resetten decoder normaal?

3 antwoorden
  • Sinds 2 weken heb ik digitale tv via Delta. De decoder is van het merk Humax. Gemiddeld heb ik dagelijks wel dat het systeem een keertje ineens wegvalt: in een flits zie je plots sneeuw, er volgt een pieptoon waarna het beeld compleet blauw wordt. Contact met de klantsenservice leert dat ik het systeem dan moet resetten. Na een reset (stekker van decoder eruit en erin) zijn de problemen over. Is het normaal dat dat zo vaak gebeurt (circa 1x per dag, zeg maar om de 10 uur van tv kijken? Wat zou de oorzaak kunnen zijn. Aan de kabels ligt het niet: zowel scart als tv kabel heb ik al verwisseld.
  • Je decoder is in feite een klein computertje. Zo te lezen crasht dat ding, zodat je hem moet resetten. Dit is naar mijn idee niet normaal, en ze zouden dus ook de decoder moeten vervangen, eventueel door een ander/beter type.
  • Bedankt voor je reactie. Van Delta krijg ik wel een heel vreemde suggestie: "De digitale ontvanger 24 uur van het lichtnet halen zou een oplossing kunnen zijn." Ik ga in elk geval vandaag eens naar de mediamarkt om mijn digitale ontvanger om te ruilen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.