Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dolby surround

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Omdat mijn film passie toch uit de hand begint te lopen :D wil ik graag een dolbysuround set aan schaffen.( Anders moet ik steeds beneden kijken) Aleen ik heb al een dvd speler. Maar ik weet niet waar ik op moet letten. Als ik ga kijken voor bijvoorbeeld een versterker en boxen hoeft niet top spul te zijn maar wel mooi geluid.

  Mvg Roy Drost
 • Wat is je budget?
 • tot 400 a 500 maar stel dat je echt een top set heb voor 600 is het ook goed. Dat is alleen voor de versterker en de boxen dan.

  Mvg Roy Drost
 • surround speakers

  receiver
 • maar als ik een dolby receiver koop kan ik gewoon dolbysurround af laten spelen of moet ik een speciaal soort reseiver hebben.

  Mvg Roy Drost
 • bij de receiver moet je er op letten hoeveel kanaals ie is
  er zijn ook receivers die maar 2 kanaals zijn dus daar zal je nooit 5.1 of 7.1 surround sound uit krijgen

  hoeveel kanaals wil je eigenlijk? 5.1 (6 kanaals) of 7.1 (8 kanaals)
 • 5.1 lijkt me voldoende dus moet ik een versterker zoeken die dolby digital kan afspelen. en hoeveel vermogen moet ik ongeveer kijken ?

  Mvg Roy Drost
 • hoe groot is de kamer waar je het in wilt kijken?
 • ruimte waar ik het wil is denk ik zon 6a 8 vierkante meter. hoeft namelijktoch nietmeer?

  Mvg Roy
 • receiver die rond de 100 watt per kanaal kan leveren is voldoende

  je moet alleen even kijke of je kleine sataliet speakertjes wilt of dat ze ook wat groot mogen zijn
 • 100 Watt ? Ik heb zelf 80 Watt in mijn huiskamer staan … en de buren kan ik er mee omver blazen (bij wijze van spreken).
  Maar da's wel 80 Watt per speaker. ;)

  De meeste receivers die dolby digital doen hebben 'dolby surround' er gratis bij.

  Belangrijkste tip :
  *luister* naar het systeem voordat je het koopt en kijk niet te veel naar cijfertjes, want daar kan makkelijk mee gegoocheld worden.
  Bovendien kom je er zo misschien achter dat je liever spaart voor een 'echt' volwassen systeem.

  Zo'n setje computer-speakers van JBL zal niet zo heel slecht lijken, maar na een paar maanden gaat er naar mijn idee toch iets aan je knagen. Zo was dat bij mij toen ik eenmaal gewend was aan de computer-speakers die ik voor het 'echte' spul in gebruik had.

  Aan de andere kant … je huidige systeem is redelijk waardeloos naar verhouding, dus veel spul zal al gauw beter klinken.
 • heb zelf best wel zware set staan.. bij een kamer van 14m²

  6x100W receiver

  jbl northridge 2x e80 / 2x e30 / ec25

  hiermee blaas ik echt de halve wijk omver…. en ze blijven helder zelfs als me hele kamer al trilt.

  maar dit is wel beetje erg boven jou budget

  ik vind sattelites 10x niks. plastic troep

  [img:edbb0f2574]http://img260.imageshack.us/img260/4350/dsc000276dy.jpg[/img:edbb0f2574]
 • Dus ik moet voor een 6x 100 receiver kijken en luisteren.
  En wat voor speakers kan ik daar gewoone speakers of zijn dat speciale 5.1 speakers?

  Mvg Roy Drost
 • Normaliter een 5.1 set. Er zit tussen center, L+R achter en L+R voor wel eens (grote) verschillen in constructie en luidsprekers. De subwoofer is nagenoeg altijd anders.
 • Voor de computer zou ik een 5.1 luidsprekerset voor de computer kopen dit ivm de luidspreker afscherming. Als je veel eisen stelt wordt het een dure set, maar voor redelijke kwaliteit (wel beluisteren) hoeft niet dramatisch veel betaald te worden. Let er wel op welke aansluitingen je nodig hebt. Voor de huiskamer natuurlijk 5.1 voor de huiskamer.
 • het is voor de huiskamer. maar wat voor soort speakers ik koop gewoon een set maar wat is een leuk setje?

  Mvg Roy Drost
 • dat is per persoon verschillend, dat zou je ook echt moeten beluisteren bij bijvoorbeeld correct of media markt ofzo

  bij films is voral spraak belangrijk en daar zijn over het algemeen andere speakers voor dan bij muziek ofzo

  dus het beste kan je bij een winkel vragen of ze je verschillende geluidjes willen laten horen op een aantal setjes zodat je voor jezelf weet wat je wilt
 • Zorg ervoor dat je eigen cd's hebt met muziek die je door en door kent.
  Dan weet je zeker of de luidspreker/versterker-combinatie het geluid weergeeft zoals jij dat wilt.

  Nu ken ik alleen de mediamarkt hier in Eindhoven, maar dat is echt geen zaak waar je iets van geluid zult kunnen horen. Daarvoor is de zaak te groot en lawaaiig.

  Je hebt in theorie genoeg aan 5 luidsprekers, want de subwoofer is alleen voor lage tonen die je eigenlijk alleen in films zult tegen komen. Zorg er dan wel voor dat je luidsprekers uitkiest die goed lage tonen kunnen weergeven (dat hoor je zelfs als 'beginneling' best goed vooral als je je eigen muziek gebruikt). Dit zullen zeker geen lichte speakers van spaanplaat zijn (de mijne wegen 10 kilo per stuk).

  Daarbij is alleen de center iets aparts omdat die in het ideale geval precies boven (of onder) je tv komt te staan. De overige 4 zijn 'gewone' luidsprekers. Als je 4 identieke pakt is dat het simpelste omdat je dan niet de combinatie hoeft te beoordelen, alhoewel dat op zich beter is.
 • [quote:7cdcfd3d1c="JaFO"]De overige 4 zijn 'gewone' luidsprekers. Als je 4 identieke pakt is dat het simpelste omdat je dan niet de combinatie hoeft te beoordelen, alhoewel dat op zich beter is.[/quote:7cdcfd3d1c]Hier ben ik het niet zonder meer mee eens. Wanneer je geen subwoofer neemt, dan kan vaak, de lage tonen over de L+R (voor) weergegeven. Dat geldt in ieder geval voor mijn 5.1 versterker. In dat geval moeten die L+R (voor) luidsprekerboxen wel voldoende laag kunnen weergeven. De L+R (achter) geldt die eis niet. Nu wordt een (sub)woofer geacht de tonen onder de 80Hz weer te geven en een echte subwoofer moet toch vaak de 20 Hz halen (30 tot 40Hz halen is ook al heel wat). Nu is mijn ervaring dat echt laag misschien wel heel leuk is, maar niet zo noodzakelijk als soms wordt gedacht. Ik heb dat met een proefopstelling zelf ook eens getest. Het rommelt heerlijk, maar zonder het extra getril, klinkt het nog steeds magnifiek. Ligt er ook een beetje aan hoeveel geluid voor de buren nog storend is. Kijk ook uit voor te veel bas en te kleine luidsprekerboxen. Het gebied tussen 100Hz en 300Hz wordt vaak ongelooflijk verwaarloosd.
 • Daarom schreef ik ook : 'zorg er dan wel voor dat je luidsprekers uitkiest die goed lage tonen kunnen weergeven …'.
  Het viel echt op dat sommige luidsprekers de lage tonen bijna compleet lieten wegvallen, terwijl enkele vrij dicht tegen de grotere zuilen aan zaten qua bereik.

  Het feit dat de buren zouden 'meegenieten' speelt vooral bij lage tonen een rol, omdat vooral de lage tonen een groot bereik hebben. Daarnaast was voor mij toen de prijs een reden om wat te sparen door dan maar geen sub te nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.