Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

video hapert bij afspelen

henti
8 antwoorden
 • hallo ik heb een probleem als ik een video afspeel en dan ongv. om de minuut slaat die un stukje over of stottert eff en dat is zwaar eritant!!!
  waar kan dit aan liggen?

  gegevens pc
  Intel Pentium 4 processor 3,06 GHZ socket slot 775,533 MHZ
  512 MB videokaart.(ATI X 1300 PCIe)
  320 GB harde schijf.
  1 GB intern geheugen DDR2
  533 MHZ bussnelheid van het moederbord.

  dus de PC is snel genoeg en het lukt me niet het probleem opgelost te krijgen kan iemand mij hier mischien mee helpen?

  alvast bedankt

  groetjes,
  H.Huibers
 • Eentje is genoeg dus ik heb je andere topic verwijdert.


  Heb je al eens geprobeert je virus scanner uit te zetten?
 • ja sorry hij reageerde eerst niet dus ik wist niet of de topic geplaatst was.

  maar dat heb ik al geprobeerd ja!!
  ik heb ook weleens control-alt-delete gedaan en dan heel veel processen beindigd wat veel geheugen in beslag nam maar dat hielpt ook niks.

  Groeten,
  H.Huibers
 • ff [b:71a59b67fc]OFFTOPIC[/b:71a59b67fc] …als je een bericht wil plaatsen gewoon 1x drukken is zat. Dat het forum traag reageert ligt niet aan jouw (Kan zelfs 10 minuten duren zoniet langer), dat is bekend hier.
 • okey dat wist ik niet!!
  maar heb je al een oplossing voor mijn probleem of weet je dat niet?
 • Zomaar lukraak processen uitzetten alleen maar omdat ze geheugen gebruiken is niet de weg, je zult gericht moeten zoeken.

  Je hebt ook nog niet vermeld over wat voor video het gaat (dvd?, wmv?,mov?)

  Je zou eens kunnen beginnen met taakbeheer/cpu meter te draaien tijdens het afspelen, het venster horizontaal oprekken zodat je de venster enige minuten aan datagrafiek kan bevatten en vervolgens een video afspelen en zien wat er gebeurert tijdens zo'n stotter.
  Verder dien je te realiseren dat een hoop virus scanners moeilijk echt "uit" te zetten zijn, dat je het icoontje niet meer in de systemtray ziet staan zegt niets, het ding kan nog steeds gewoon actief zijn.

  Aan zo'n reparatie zit dan ook meestal verbonden dat je gaat uitzoeken wat er allemaal op je pc in de achtergrond draait en hoe die genoteerd staan in taakbeheer, of andersom; wat zijn al die processen in taakbeheer en wat doen ze en bij welk programma horen ze.
  De meest eenvoudigste manier is de naam van zo'n proces in google intypen en meestal vind je als eerste of tweede link een beschrijving van wat het is en wat het doet.
  Of je zoekt het bestand op je C: schijf op, rechtsklik en dan eigenschappen en dan het tweede tapblad vermeld meestal wel wat het is.
 • tijdens zo'n stotter is de piek van de grafiek voor het CPU in taakbeheer heel erg laag en gaat daarna gelijk weer omhoog en het CPU gebruik ligt gemiddeld rond de 6 % dus heel erg laag zijn er nog andere oplossingen?of hoe kan ik oplossen dat die lage piek in de grafiek niet meer voorkomt?

  groeten
  H.Huibers
 • Als het cpu gebruik tijdens een stotter in elkaar duikt dan duid dat er op dat de video tijdens een stotter niet wordt aangeleverd en niet wordt verwerkt, dat zou kunnen betekenen dat een andere aplicatie gebruik maakt van de harde schijf en de aanvoer van data aan de mediaplayer daardoor stokt.

  Je zou ook kunne kijken of er tijdens een stotter een proces is welke omhoog gaat in cpu of geheugen gebruik.

  Je hebt nog steeds niet verteld over wat voor video we het hebben en waar komt het vandaan? ; van dvd/cd of harde schijf?

  Als het van optische schijf is dan zou ook de spin-down time van je optische station schuldig kunnen zijn.
  Als gedurende een bepaalde tijd geen acces is naar een optisch station dan zal het station zijn toerental verminderen of zelfs helemaal stoppen totdat er weer een vraag naar data is.
  Het station moet dan weer opspinnen en dat kost even tijd, gedurende die tijd wordt er geen data aangeleverd en kan de video stoppen met spelen.
  is te voorkomen met een programmaaatje als Nero-drive speed, zit bij nero geleverd.
  Je kunt ermee de spindown time en max speed mee instellen.
  Als je de max speed voor dvd op infinite zet en de speed op 3x zou dat het probleem kunnen oplossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.