Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

IR receiver

None
6 antwoorden
 • mijn boxen doen het niet meer, althans de centre speaker kan het signaal van de afstandsbediening niet meer ontvangen/verwerken.

  Ik heb de centre speaker losgehaald, hierin zat een klein printplaatje, met daarop de aanwezige LED's, en de ontvanger van het afstandsbediening signaal, ook een soort LEDje.

  Omdat ik geen schade en/of kapotte onderdelen zag, leek me het meest logische dat de ontvanger van het IR signaal kapot was.

  Ik heb nu een soldeerpistooltje van iemand geleend en was van plan om zo'n soort ontvangertje er opnieuw op te solderen.

  Echter, ik weet niet waar ik zo'n dingetje kan krijgen. Het ziet er uit als een donker LEDje, en op het printplaatje staat U900.

  Heeft iemand enig idee waar ik zoiets krijgen (dan wel kopen) kan?
 • PS: het ligt niet aan de afstandsbediening
 • Het is een soort sensor, geecombineerd met een versterkertje. De informatie die je geeft is onvoldoende. Foto van het printje helpt misschien, normaliter zou je eerst moeten achterhalen wat het printje doet. Heb je een oscilloscoop oid? Ga eerst na wanneer je de afstandsbediening gebruikt, de sensor daarop reageert. Zo ja, dan zit daar niet je probleem.
 • ok,, laat maar hangen,, ik ben er al achter wat het probleem was,, en heb het gefixed (er was nl. 1 van de 10 pootjes van het stekkertje (aansluiting op de subwoofer) kapot),

  ik heb het pootje recht gebogen,, dus hij doet het weer,,


  Maar uit nieuwsgierigheid, hoe kun je testen of je sensor reageert op je IR signaal?
 • Goed dat je de connecter hebt gecontroleerd. Meestal is het ook zoiets stoms. Dit soort hardware gaat bijna nooit kapot. Met een oscilloscoop of een vergelijkbaar apparaat zou je de signaal vorm op de uitgang van de sensor kunnen bekijken. Wanneer je op de afstandsbediening een commando geeft, dan volgt er een reeks pulsjes. Wanneer je niks doet, dat zie je geen signaal verandering.
 • Misschien kun je ook een soort van Led driver maken. ALleen ja, dan is een beetje elektronica kennis wel handig. Wanneer je de LED ziet knipperen, dan weet je dat er signaal veranderingen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.