Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Laptop + TV Kaart PCMCIA -> Geen geluid

3 antwoorden
  • Hoi, Ik heb een vraag terwijl ik denk ik al het antwoord weet.... Kan ik de volgende situatie werkend krijgen?: Ik heb een laptop [HP Pavilion dv5190ea] en een losse TV Kaart [pcmcia aansluiting]. De kaart kreeg ik goed geinstalleerd en kan ook netjes alle kanalen ontvangen. Het enige grote probleem: Ik heb geen geluid. Wat ik weet van de tv-kaart met mijn vroegere PC, is dat er op mijn tv-kaart een line-out zat, die ik moest verbinden met de line-in op mijn geluidskaart. Het probleem is alleen: Mijn laptop heeft een Luidspreker uitgang en Microfoon ingang, voor de rest niets. De TV-kaart [pcmcia] heeft maar 2 aansluitingen. Een Antenne en een S-Video. Geen uitgang voor geluid. Dat zou me doen denken dat dat binnen de laptop wordt gedaan en dat ik automatisch geluid zou moeten hebben, maar niets is minder waar... Volumeregeling heeft geen dempers aanstaan, dus daar kan het ook niet aan liggen. Heeft iemand een idee of dit uberhaupt op te lossen is? Alvast bedankt
  • misschien dat er in de tv software ergens iets te vinden is van de geluids instellingen? dat het in te stellen is over wave out oid of dat er in je mixer een extra schuif bij gekomen is maar die nog moet aanvinken? >mixer openen>Opties>Eigenschappen(hier even gaan zoeken)
  • Hoi, Ik meld er gelijk even bij dat ik besturingssysteem Windows Vista draai.... Ik heb naast de standaard bijgeleverde Windvr ook nog wat andere tv tuner programma's geprobeert en geen van allen levert geluid. Nero Vision geeft echter wél geluid. Als ik kies voor 'Video vastleggen op harde schijf' en de optie 'Vastlegapparaat audio-afspelen activeren' staat aangevinkt, komt het geluid wél ineens door zonder het aan te hoeven sluiten van andere kabels buiten de antenne om... Iemand enig idee of ik zoiets in Windows [geluid] kan instellen? Ik dacht zelf aan iets als 'digitaal' in de geavanceerde 'Volumeregeling' aan of uitvinken om te zien of er iets zou gebeuren, maar tevergeefs.... Alvast weer bedankt ;)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.