Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd overzetten naar pc

Anoniem
sound
12 antwoorden
 • beste mensen,
  ik heb even een vraag;
  Hoe kan je het beste een dvd overzetten naar je pc?
  Welk programma heb je daar dan voor nodig?

  Alvast bedankt :D

  David
 • Met bijvoorbeeld Nero kun je er een image maken die je kunt gebruiken als backup. Dat is toch je bedoeling? :wink:
 • Wat wil je precies doen. Geef eens wat meer informatie. Wil je de video bewerken? Wil je een .avi bestand of een .mpeg bestand? Of zoals mijn voorganger al voorstelde een image te maken?
 • ik wil een film/dvd
  op me laptop zetten
  en wat is het verschil tussen avi en mpeg?
 • En dan is er nog een verschil met voorbespeelde dvd's, die veelal beveiligd zijn. Zo lukraak kopieëren van zo'n dvd naar je hdd brengt weinig soelaas indien je deze beveiliging niet omzeilt, deze bits worden automatisch meegenomen naar je hdd's waarna het opnieuw op een dvd zetten (of omzetten naar een avi of mpeg) altijd mislukt. Over hoe deze beveiliging te omzeilen ga ik verder niet op in, wordt niet ge-apprecieert hier. Wil je gewoon onbeveiligde dvd's op je hdd zetten sluit ik me aan bij de voorgangers in deze thread :)

  Avi of mpeg zijn conversie bestanden waardoor een dvd omgezet wordt in een ander gecomprimeerd formaat wat uiteindelijk resulteert in bijvoorbeeld DivX of XviD). De kwaliteit van XviD is echter wat beter dan DivX en het converteren van dvd naar XviD neemt meestal ook enige tijd in beslag (ook afhankelijk van de rekensnelheid van je processor).
 • [quote:14fbca43a5="rsweres"]En dan is er nog een verschil met voorbespeelde dvd's, die veelal beveiligd zijn. Zo lukraak kopieëren van zo'n dvd naar je hdd brengt weinig soelaas indien je deze beveiliging niet omzeilt, deze bits worden automatisch meegenomen naar je hdd's waarna het opnieuw op een dvd zetten (of omzetten naar een avi of mpeg) altijd mislukt. Over hoe deze beveiliging te omzeilen ga ik verder niet op in, wordt niet ge-apprecieert hier. Wil je gewoon onbeveiligde dvd's op je hdd zetten sluit ik me aan bij de voorgangers in deze thread :)

  Avi of mpeg zijn conversie bestanden waardoor een dvd omgezet wordt in een ander gecomprimeerd formaat wat uiteindelijk resulteert in bijvoorbeeld DivX of XviD). De kwaliteit van XviD is echter wat beter dan DivX en het converteren van dvd naar XviD neemt meestal ook enige tijd in beslag (ook afhankelijk van de rekensnelheid van je processor).[/quote:14fbca43a5]


  Hoe weet je eigenlijk of het een beveiligde dvd is heb namelijk ook wat gebrande zou dat wel kunnen?
 • Beveiligde dvd's herken je aan een logo op de hoes (Voorbespeelde dvd's), staat er meestal miniem op gedrukt. Jouw gebrande dvd's/cd's zullen wel onbeveiligd zijn wat betekend dat de beveiliging is weggehaald. Deze zou je dus gewoon op je hdd kunnen wegzetten door gewoon de dvd in je drive te doen en in de verkenner de folder VIDEO_TS te selecteren en deze gehele folder naar een directory te plaatsen op je hdd. Of inderdaad zoals een voorganger al gemeld heeft via Nero of een gelijkend brandprogramma de dvd clonen op je hdd.
 • Je zou het ook nog kunnen doen met het gratis progje
 • Zoals rsweres al (helaas niet helemaal correct) opmerkte kunnen dergelijk links niet op dit forum gepost worden.

  Het wordt wellicht wel gewaardeerd maar het is niet toegestaan, bij wet.

  Het omzeilen van een anti-kopier-beveiliging is in nederland niet (meer) toegestaan en dus is software die dat kan ook niet meer toegestaan.
  Als je dergelijke software zoekt zou je geen probleem moeten hebben het te vinden met google maar wij mogen het je niet vertellen.
 • kleine toevoeging:
  dit forum beschikt ook nog over een PB knop :roll:
 • Alle morele en legale kwesties ten spijt wil ik dit ook wel weten. Ik wil graag zo'n Freecom MP-35 mediadinges (NAS-HDD met AV uitgang) doosjes kopen, en bij mijn TV/stereo in de huiskamer zetten, en de muziek van mijn CD's ([i:acb4fda80a]gewoon gekochte[/i:acb4fda80a]) als WMV of MP3 erop storen en ervan afspelen. CD's kun je gewoon rippen met Windows Mediaplayer. Maar datzelfde wil ik doen met mijn DVD's. In plaats van het huis rond sjouwen met CD en DVD's en de doosjes, die laat ik dan mooi in de kast zitten.

  Maar ik begrijp dat ik dus in de illegaliteit moet duiken om mijn DVD's te kunnen kopieren, terwijl dat met CD's gewoon met de standaard mediaplayer kan??
 • [quote:decb707952="vuurvos"]Je zou het ook nog kunnen doen met het gratis progje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.