Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Bij begin branden Dvd gelijk blauw Windows foutscherm.

None
13 antwoorden
 • Ik probeer al een tijdje wat bestanden te branden, maar als ik Nero 7 helemaal heb ingesteld en op branden klik, komt er een blauw foutscherm van windows en slaat de pc vast. Na het opnieuw opstarten krijg ik de melding: uw pc is hersteld van een ernstige fout. Ga ik hier verder kijken kom je uit bij fouten met de videokaart. Dit is een Radeon X600 serie. Bij apparaatbeheer staat: Dit apparaat werkt correct. Heb ook al een andere externe DVD-brander geprobeert en ook een Alcohol 120% (nee, niet om te drinken). Steeds zelfde foutmelding.

  Hoop dat ik het probleem duidelijk heb omschreven en dat iemand mij hiermee kan helpen, alvast bedankt.

  Steefie 8)
 • Weet hier niemand een antwoord op? Het gebeurt ook bij het branden van cd's heb ik van het weekend gemerkt.
 • Het is het handigst in gevallen van een 'blauw scherm' om gebruik te maken van de codes die hierin vermeld worden. Je kunt er als eerste mee zoeken naar een oplossing in de 'Knowledge Base' van Microsoft. Of gebruik een zoekmachine ( www.yahoo.com , www.google.com etc.) om te zoeken naar documentatie betreffende de meldingen.
 • Dank je. Zal proberen het scherm weer op te roepen.
 • Nou, daar kom ik ook niet verder mee. Die melding begint met: Stop: 0x0000008E en dan tussen haakjes nog 4x zo een melding.
 • Misschien helpt dit?

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/718455
 • Kan ook zijn dat 1 van je geheugenbankjes een beetje rot is. Test ze allebei hier even mee.
 • [quote:f602b22464="Steefie"]Nou, daar kom ik ook niet verder mee. Die melding begint met: Stop: 0x0000008E en dan tussen haakjes nog 4x zo een melding.[/quote:f602b22464]Een keer raden wat we hier willen zien ;), schrijf die exacte foutmelding op, en zet em hier neer.
 • Test ze allebei hier even mee. Heb ik al gedaan. Is niks mis mee.

  De foutmelding is: Stop:0X0000008E (0XC0000005, OX806E594F, 0XA831DB18, 0X00000000) :-?
 • Geef eens de omschrijvende melding. Dit zijn enkele mogelijkheden:

  KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
  DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
  PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
  IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
  DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
  STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED
  STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH

  [img:e0141dde80]http://faq.tweakers.net/wos/howto/bsodguide/bsod_big.gif[/img:e0141dde80]
 • Zal de volgende keer als ik de melding krijg deze zaken noteren. Bedankt.
 • ik krijg als foutmelding machine_check_exception
  met de code
  0x00000009c voor de rest zie ik er niks onder staan
 • Uit de KB:

  Een MCE treedt op wanneer Windows XP en het hardwareplatform een bepaalde hardwarefout niet kunnen herstellen, waardoor het systeem niet correct en betrouwbaar meer functioneert. Een preciezere diagnose van MCE's is moeilijk en er is geen algemene oplossing.

  MCE's treden vaak op onder de volgende omstandigheden: • De processor of het moederbord wordt te zwaar belast. Bijvoorbeeld door de kloksnelheid van de processor of bus te verhogen. U wordt aangeraden de hardware te gebruiken met de snelheden die de fabrikant aanbeveelt.
  • Stroomvoorziening met pieken, overbelaste stopcontacten, overbelaste stroomvoorzieningen en onderbroken stroomvoorzieningen kunnen zorgen dat de computer instabiel wordt. Zorg ervoor dat u een stabiele, betrouwbare stroomtoevoer hebt voor de computer.
  • Omstandigheden met extreme temperaturen veroorzaakt door het niet functioneren van koelingsapparaten zoals ventilatoren. Controleer of alle koelingsapparaten juist werken.
  • Beschadigd geheugen of geheugen dat niet geschikt is voor uw computer. Als u kortgeleden de configuratie van het geheugen hebt gewijzigd, herstelt u de vorige configuratie om de fout te achterhalen. Zorg dat u het juiste geheugen gebruikt voor de computer.


  Ik zou het geheugen nog eens testen maar dan met een tester die buiten windows om test zoals memetest86+ : http://www.memtest.org/
  Kun je op floppy of cd zetten en er mee booten, de test loopt dan vanzelf, je hoeft niets in te stellen.
  Er mag geen enkele fout in de test voorkomen en het best laat je hem meerdere malen de volledige tst door lopen, dat kan wel een aardig tijdje duren.

  Verder evt overklok van je cpu of ram terug zetten naar standaart waartdes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.