Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

LCD TV met Ghosting?

Eddy X
8 antwoorden
 • Hallo,


  onlangs heeft mijn Pa een JVC LCD TV Gekocht(32'').

  Deze werkt prima, alleen er is 1 bijzonderheid: Wanneer we TV kijken via de ingebouwde tuner of onze digi ontvanger(TV Home, samsung) is er sprake van irritante ghosting. Bij kijken vanaf DVD speler heb ik het nog niet kunnen ontdekken.

  Is dit normaal?

  Alle externe app. is aangesloten via HQ scartkabels.
 • niemand??
 • Je kunt last hebben van reflecties in je antenne signaal als de ingebouwde ontavnger een analoge ontvanger is.
  Oorzaken kunnen zijn; slechte kabels,antenne versterkers,pluggen enz enz, maar ook het naast elkaar opbinden van verschillende kabels kan narigheid veroorzaken.
  waarom je het dan ook met je digi ontvanger hebt weet ik niet.
  Ik ben toch eerder geneigd te denken aan een defect in de tv…….
 • okee, ik ga eens het eea. testen.

  Maar het is dus niet zo dat dit lcd-tv 'eigen' is?

  Het is echt een soort vegen, vooral goed te zien bij grote contrastverschillen(donker op licht of andersom)
 • Aha, das wat anders dan ghosting.
  Bij ghosting zie je werkelijk continu een "tweede" beeld iets verschoven van het originele beeld.
  De wat oudere lezers die nog een pornohark (Fuba 112 elements+rotor 8) )op hun dak hebben gehad weten precies wat ik bedoel want daarbij kwam het veelvuldig voor.

  De vegen die jij beschrijft heb ik ook wel in de winkel bij lcd tv's gezien en zijn denk ik het gevolg van de-interlacing of andere beeldbewerking die wordt toegepast in de tv om het beeld passend te maken voor het scherm.
  In dat geval zou je dus kunnen zeggen dat het lcd-tv eigen is alhoewel het eigenlijk eerder het gevolg is van een niet zo beste beeldverwerkingschip in de tv.
  Het kan wel goed maar dat kost (meer) geld.
  Dat je het niet ziet bij dvd weergave geeft , min of meer, de hint dat het aan de deinterlace-chip zou kunnen liggen want film-dvd's zijn overwegend progressive en alhoewel ze wel aan de uitgang interlaced worden uitgevoerd is de beeldinhoud van het signaal niet interlaced en dus hoeft/kan de deinterlace chip in de tv er niets aan verprutsen.
  Zou je zelf een dvd maken van homevideo uit een videocamera dan zul je wellicht tot de ontdekking komen dat de dvd dan ook het veeg effect heeft alhoewel dit niet persee het geval hoeft te zijn, dat hangt dan weer van je dvd speler af.

  Je zou ook de manual van de tv kunnen uitpluizen om te zien of er wellicht een menu optie is die deze weergave kan beinvloeden.
  Ik denk dan aan bv een mogelijkheid om te kiezen voor een ander de-interlacing principe zoals BOB,Median,Weave of Adaptive.
  Dat zijn allen verschillende manieren om het beeld te deinterlacen en hebben allen zo hun voor en nadelen.
  Er zou zelfs een "ghosting supression" aanwezig kunnen zijn die is in te stellen.
  Bij al deze instellingen is het bijna altijd een afweging tussen het voor en nadeel; minder ghosting kan maar dan lever je wellicht beeldscherpte in.
  Net zoals de optie "sharpness" ; hoe scherper het beeld des te beter je weer de blokjes ziet waaruit het beeld is opgebouwd.
 • Sorry voor het niet reageren, maar ik heb het gewoon gelaten voor wat het was.

  Ook sorry voor het opnieuw omhooghalen van het topic.

  Het probleem is er nog steeds. In de handleiding of het menu kan ik niets vinden over verschillende de-interlace methoden.

  Het is inmiddels duidelijk dat het in de TV zit, aangezien hij het overal bij doet: tv, digi decoder, dvd en zelfs de gewone ouderwetse videorecorder.

  Mijn pa zit er zelfs over te denken om te gaan kijken naar een andere tv, nieuwer, groter en vooral meer een bekend model als een Bravia of een Viera. Ik moet dan ook wel toegeven dat het erg aanwezig is.

  Het is niet een 2e beeld, maar stel men neme een hoofd ter grootte van 1/3 van het scherm, die in een conversatie verschuift over het scherm. Dan zijn er als hij een beetje doorverschuift, elke 1-1.5 cm randjes te zien, tot een cm of 10 achter het hoofd. Wanneer de beelden snel verschuiven loopt dit op tot 2-3 cm, en een cm of 20-15 achter de daadwerkelijke rand. Vooral bij lichte kleuren (gezichten e.d.) op een donkere achtergrond.

  Is dit normaal, LCD-tv eigen, of is dit een defect?
 • Ziet het er ongeveer zo uit? :
  [img:60e74c69be]http://www.100fps.com/distortion2.jpg[/img:60e74c69be]


  Of varianten daarop:

  [img:60e74c69be]http://www.100fps.com/distortion3.jpg[/img:60e74c69be]

  [img:60e74c69be]http://www.100fps.com/distortion1.jpg[/img:60e74c69be]


  Kijk eens op deze site: http://www.100fps.com


  Zoals jij het verteld lijkt het me toch wel interlace fouten evt gecombineerd met digitale fouten(blokjes vorming).
 • Nou, nee, eigenlijk niet. Dit is meer horizontaal georienteerd, het mijne niet in een bepaalde richting.

  Wanneer iets beweegt, sleept het als het ware over het scherm. Ik zal kijken of ik er een foto van kan produceren, maar dat kan even duren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.