Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

SPDIF uit op ASUSMOBO

Anoniem
knsm_eiland
4 antwoorden
 • Ikheb in mijn HTPC een Asus A7N8X-X mobomet een SPDIF riserkaartje.
  De soundchip is een Realtek AC97. Ik stuur spdif uit naar mijn versterker
  eceiver. Maar geregeld werkt het (de laatste tijd) ook niet, dan wel, dan niet.
  Optical werkt altijd maar met haperingen, Coax werkt soms wel soms niet.
  [b:4cfa8344dc]Vraag 1[/b:4cfa8344dc]: heeft iemand anders die ervaringen ook
  [b:4cfa8344dc]Vraag 2[/b:4cfa8344dc]: Moet ik de originele drivers van de Asus A7N8X-X gebruiken of de meest recente drivers van Realtek.
  [b:4cfa8344dc]Vraag 3[/b:4cfa8344dc]: Wordt het geluid omgezet in het riserkaartje of in de Realtekchip of in de chipset? Ik vraag dat omdat wellicht het riserkaartje niet meer goed werkt en ik dan met een ander kaartje uit de brand ben.
  [b:4cfa8344dc]Vraag 4[/b:4cfa8344dc]: Is er verschil in optische kabels (de connectors zijn ok)
  [b:4cfa8344dc]Vraag 5[/b:4cfa8344dc]: Of kan ik beter een tweedehands geluidkaartje met SPDIF (optical uit) aanschaffen?
  [b:4cfa8344dc]Vraag 6:[/b:4cfa8344dc] Maakt de kwaliteit van een geluidskaart wat uit bij SPDIF uitsturing, of is het altijd 96 bits encoding?

  advies wordt zeer op prijs gesteld
 • Aanvulling
  Een andere optie is de Nforce2 sounddrivers (dit is een Nforce 2 mobo) installeren, maar of dat nu echt een goed idee is? Ik weet namelijk niet of de Nforce2 sounddrivers bedoeld zijn voor een mobo met een realtek soundchip.

  In alle players (PowerDVD, GOM en MP Classic) staat SPDif aangevinkt. In de mixer van realtek, de originele [b:bcd1796339] sound_alc650_wdma341.z[/b:bcd1796339]van Asus is is die mogelijkheid niet aanwezig.

  knsm_eiland
 • Correctie: Ik bedoel natuurlijk 96Khz output
 • Vervelend probleem. De nForce 2 audio drivers hebben volgens mij geen zin, omdat dat alleen voor de nForce 2 Ultra chipset is, met de Soundstorm geluidschip.

  Verder geen ervaring met dat bordje + digitaal geluid helaas, alleen analoog gebruikt. Mijn eigen pc stuurt wel digitaal naar mn speakers, maar dat is via een Audigy 2 ZS geluidskaart.

  96 of 48 kHz zal weinig hoorbaar verschil geven, maar als je versterker/decoder 96 ondersteund, zou ik dat gebruiken. 96 kHz zal ook alleen effectief gebruikt worden bij een Audio-DVD.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.