Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

afspelen van mp3 bestanden

KeesA
3 antwoorden
  • Als ik mp3 bestanden via Winamp of windows media speler afspeel hoor ik de computer "werken" wanneer ik simultaan een ander programma draai (bijvoorbeeld Wordprocessin). Wat kan de oorzaak zijn?
  • Logisch. Je zult met verschillende programmas je harde schijf aanspreken. Met het afspelen van audio/video wordt er kontinu materiaal van je schijf afgehaald. Als je dan nog iets anders doet zal er ook snel schijfaktiviteit zijn. Dat zul je horen.

    Hoe sneller je schijf/CPU/geheugen, hoe minder de schijf hoorbaar zal zijn. Ook nog afhankelijk van het geluidsnivo van het merk schijf dat je hebt.

    Je kunt overigens nog wat spelen met je virtuele geheugen (het stuk schijf dat Windows gebruikt als 'overloop' van het interne geheuegen). Kijk eens hoe groot dit is. Pakweg 1 1/2 keer de grootte van je interne geheugen wordt vaak als optimaal beschouwd.
    Heb je meerdere schijven (dus geen partities!) dankun je dat virtuele geheugen ook eens van je OS-schijf verwijderen en op de andere schijf zetten. Dit kan efficiënter werken waardoor geluid afneemt en prestatie toeneemt. Het kan voor hetzelfde geld niets aan verschil maken.
  • Begrepen. overigens treedt dit euvel na een herinstallatie van Windows. Bovendien hoor ik het verminkte geluid ook bij het opstatren in de windows standaard geluiden. Ik heb een ruim bedeelde harde schijf en veel vrije ruimte. Waarom treedt dit euvel niet op bij mijn Laptop die veel voller is? Komt dit dan door de snellere processor?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.