Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Subwoofer plug?

Azorrik
6 antwoorden
 • Even een korte inleiding;

  Ik heb een Sony Homecinema DAV-S400, waarvan de reciever kapot is gegaan (er is een wekker opgevallen, en sindsdien komt er het bericht dat de hooftelefoon insteekt, wat het geval niet is. ik kan dus wel naar muziek luisteren als ik de hoofdtelefoon insteek, maar anders niet)
  Maar ik had van vroeger nog de Sony Reviever STR-DE585 (en cd speler), waar ik mijn boxen van de homecinema kan op aansluiten, BEHALVE de subwoofer; deze heeft ook een L-R-aansluiting en de reciever zelf heeft een (denk ik) coaxial output. Is er een mogelijkheid (plug of iets dergelijk) om de woofer toch op de reciever te zetten?

  Dank je voor de moeite :)
 • Heb je al op het internet gezocht? Het hoofdtelefoon probleem lijkt vrij vaak voor te komen. Het kan best door die wekker komen, maar gezien, het aantal berichtjes met een vergelijkbare klacht, lijkt het apparaat niet zo solide.
  De vraag over de subwooft begrijp ik niet. En misschien begrijp ik het verkeerd of toch goed. Jouw subwoofer heeft een L, R ingang en jouw versterker heeft 1 uitgang coaxiaal? Bedoel je daar mee analoog of digitaal? Indien analoog, dan is het volgens mij voldoende om of L of R aan te sluiten. De meeste versterker hebben een speciale subwoofer uitgang waarin het subwoofer signaal (L+R) is samengevoegd.
 • dus, de sub heeft een L - R input en de reciever heeft een zwarte dop met subwoofer out (foto)

  [img:f496b9f715]http://img126.imageshack.us/img126/5017/strde585ejr9.jpg[/img:f496b9f715]

  Dus het rode omkaderde is de uitgang die ik bedoel, dan staat er bovenaan audio out, is er een vijs (het goud-koperachtige rondje), dan de zwarte coax uitgang en dan staat er subwoofer.

  hopelijk helpt dit :)
 • Lijkt op een cinch plug. Ik zou verwachten dat dit gewoon analoog uit is. Je hebt 2 keuzes, of je gebruikt een splitter en sluit daarop de L+R kabels aan, of je sluit gewoon 1 vd 2 (dus L of R) aan. Kijk het maakt niet uit, de signalen worden gemixed, alleen niks + sub = sub signaal, Het zou wat anders zijn wanneer sub uit L+R zou zijn. Dat is zeer ongebruikelijk omdat het voordeel van sub juist is dat je slechts 1 (vrij) grote luidsprekerkast nodig hebt om de lage tonen in de muziek weer te geven. Heb je trouwens al geprobeerd om je sub hierop aan te sluiten? Aandachtspunt is misschien nog het signaal niveau. De versterker kan soms via de afstandsbediening worden ingesteld. BIj een te laag signaal hoor je misschien niks, ligt een beetje aan de subwoofer.
 • het enigste probleem is nog dat het met een dunne kabel is :-?

  [img:a9dd17bd74]http://img411.imageshack.us/img411/2299/dsc00023vk6.jpg[/img:a9dd17bd74]
  (Subwoofer input)
  daar kan ik dus geen L/R insteken :s ik zal ook wel eens een sonycenter binnewandelen als ik de kans heb, kan ik ineens iets kopen :)
 • volgens mij is dit een soort "semi"sub-woofer, hij fungeert (lang geleden) als een soort versterker. Gaat volgens mij niet lukken.

  Je kan ook gewoon een losse sub-woofer kopen (wel een active), het vermogen maakt niet zoveel uit zolang hij de lage tonen voor je gehoor goed genoeg weergeeft. Suc6.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.