Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD speler hapert vreselijk bij het afspelen van DVD's

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Ik gebruik een laptop van Acer met windows XP Media Center Edition.
  Daarin draait de DVD speler van Philips DVD-RAM SDVD8821 als sinds het begin prima. Sinds kort zit ik in Nieuw Zeeland en heb ik een aantal DVD films met succes bekeken, tot het ineens niet meer kon. Iedere keer als ik nu een film op DVD bekijk, hapert en schokt de film, en de DVD speler.
  Ik heb geen aparte dingen gedaan en de DVD's zijn 100 procent legaal want ze komen van de lokale bibliotheek. De staat is alleen niet altijd even goed. Ook heb ik geen foutmeldingen gehad.

  Als ik een CD brand met Nero duurt het veel langer dan normaal en functioneert de buffer ook niet goed. CD's speelt de speler wel goed af.
  Het probleem zit echt in de DVD's.

  Nou heb ik al wel op forums gekeken maar daar spreken ze over het aanzetten van DMS of iets dergelijks maar dat gaat mijn pet te boven.
  Deze forums vond ik via google.nl. Ik heb de DVD-speler nader onderzocht zonder demonteren en heb gekeken of er iets is waar hij tegen aan loopt maar ik kon niets vinden.

  Wie kan mij helpen of heeft ideeen waar ik de oplossing kan vinden?
  Als u meer vragen heeft neem dan bij voorkeur contact met mij op via hartsinkd@gmail.com en vanwege 10 uur tijdsverschil met Nederland duurt het meestal wel even voordat het mailtje wordt beantwoord.

  Alvast bedankt,

  D. Hartsink
 • Het lijkt er idd op dat je drive/controller niet meer in DMA draait.
  Dat is een versnellende techniek die er voor zorgt dat de data die van de dvd wordt gelezen soepel door de pc kan worden afgehandelt.

  De instelling daarvoor vind je in apparaatbeheer.

  Configscherm/systeem/apparaatbeheer/IDE ATA/ATAPI controllers.
  Er staan aldaar een aantal primaire en secundaire kanalen op een rijtje, soms van elk meerdere.
  Dubbelklik op de eerste en kies tapblad geavanceerde instellingen.
  De juiste instelling is:

  "automatische detectie"
  "DMA, indien beschikbaar"

  Onder "huidige overdrachtsmodus" kunnen dan 2 dingen staan: een dma modus ( multiword-DMA of ultra-DMA 2-3-4-5 of 6) of "niet van toepassing"
  Als er "PIO modus" oid staat dan is dat niet correct en meestal staat het selectie vakje van de "overdrachtsmodus"(dma indien beschikbaar) dan ook niet correct.

  Je wijzigt de boel naar de correcte instelling doet een reboot en controlleert weer of het dan wel goed staat.

  Deze instellingen dien je te controlleren voor alle IDE-kanalen
 • Ik heb inderdaad gevonden wat u zegt. Na het wijzigen heb ik de computer gereboot. Daarna blijft echter bij apparaat 1 de 'huidige overdrachtsmodus' op 'PIO modus' staan. Ik heb het nu 2 keer herhaald maar 'PIO modus' blijft bestaan terwijl ik 'DMA indien beschikbaar' heb geselecteerd in het menu erboven.

  Ik kan 'PIO modus' niet aanklikken zoals in een pull down menu. Het lijkt onbewerkbaar. Hoe kan ik dit veranderen?

  Mvg,

  D. Hartsink
 • Dat gebeurt wel vaker, (nog) niets aan de hand.

  DMA modus kun je niet forceren, je doet bij windows een verzoek om DMA "indien mogelijk" en als het mogelijk is beloond windows je er mee en komt dat dan in het status venstertje te staan achter " huidige overdrachtmodus".
  Als het niet mogelijk is dan blijft de controller in pio modus hangen.

  Aardig detail is dat windows dan anno 2007 je niet kan vertellen waarom dma modus niet mogelijk is :roll:

  Het mechanisme is mooi als het werkt maar het wil wel eens bonanza gaan om onduidelijke redenen.

  Volgende stap: alle controllers in [u:6f5dfa1600]1 keer[/u:6f5dfa1600] verwijderen, rebooten-windows installeerd dan weer alle controllers, controleren en alle instellingen weer op "dma,indien mogelijk" zetten, weer rebooten, vingers gekruist houden en dan controlleren of alles goed staat.

  Tel eerst het aantal controllers/kanalen zodat je daarna kunt controlleren of ze na de reboot weer allemaal terug geinstalleerd zijn.
  Begin met verwijderen met de onderste kanaal/controller en werk het hele vakje met controllers/kanalen omhoog af door er op te rechtsklikken en kies "installatie ongedaan maken".
  iedere keer als je een controller verwijdert vraagt windows daarna of je wilt rebooten maar daarop antwoord je "nee" totdat je alles gehad hebt en dan pas doe je de reboot.
  Na de reboot tel je het aantal controllers/kanalen weer en als ze er nog niet allemaal zijn doe je noge een reboot en herhaald dit evt totdat alles er weer is, dan de instellingen correct zetten, rebooten en weer controlleren.

  sux6…….
 • Zo te zien doet de DVD speler het weer soepeltjes. Bedankt voor je informatie en hulp op afstand. Nogmaals bedankt.

  D. Hartsink

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.