Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd speler speelt niks af

Anoniem
None
12 antwoorden
 • hallo


  ik heb mijn vakantie fotos op een dvd gezet,formaat is jpeg en mvi. samsung dvd-cm350 speelt niks af,krijg vermelding plaats een dvd hoewel er wel een dvd in zit.

  wat doe ik fout,moet ik het formaat aanpassen?

  mvg
 • Ik zie niet bij de specs van die DVD speler dat hij JPG of afbeeldingen kan afspelen, waarschijnlijk zullen er wel DVD-spelers zijn die dat kunnen, maar normaliter zal hij niet uit zichzelf een diashow kunnen weergeven.

  Het enige wat hij ondersteunt is allerlei soorten DVD's en MP3.
 • dus maw ik hoef actie te ondernemen om dat ding aan de praat te krijgen
 • Andere mogelijkheid, is een VCD te maken met je foto's, deze worden door eender welke DVD speler weergegeven.
 • dus ipv dvd kies ik dan videocd en dan branden?
  en de kwaliteit blijft die het zelfde?

  mvg
 • Ja, dat kun je doen, maar de kwaliteit gaat achteruit, je maakt van je foto's dan eigenlijk een video. Het is geen manier om de foto's te archiveren en te bewaren, maar wel om ze te bekijken op de tv.
 • Als je het dvd station opent in verkenner dan zie je toch alle gebrande .jpg files neem ik aan.
  Dubbel klik dan op de eerste file, via een geïnstalleerd programma (waarschijnlijk Windows Viewer of Irfan View zal de foto dan geopent worden en dan is daar ook de mogelijkheid om een diavoorstelling te draaien.
  Als je wilt weten met welk programma de files geopend worden ga dan in verkenner naar Extra/Mapopties/Bestandstypen en scrol daar naar .jpg en .jpeg. Je kunt hier ook wijzigingen aanbrengen.

  Als je de cd/dvd in het station legt en je sluit deze dan komt er na een aantal seconden toch een schermpje waar je kunt kiezen wat je wil, tenminste als je het station op automatisch starten hebt staan.
 • [quote:74baf64e8d="steven_lek"]Ja, dat kun je doen, maar de kwaliteit gaat achteruit, je maakt van je foto's dan eigenlijk een video. Het is geen manier om de foto's te archiveren en te bewaren, maar wel om ze te bekijken op de tv.[/quote:74baf64e8d]
  Of de kwaliteit achteruitgaat, hangt af van het oorspronkelijke bronmateriaal.
  Opnames met een 4 megapixel kamera verminderen helemaal niet in kwaliteit, 6 mega natuurlijk wel, maar dit is op een TV scherm niet merkbaar.
  Wat betreft archiveren, hierbij behoud je best de originele bestandsvorm, en brandt je deze als data op cd/dvd.
 • hallo


  te gek,het is mij gelukt,ik heb vcd gekozen.Alleen het beeld is zeg maar uitgetrokken,het is zeg maar niet scherp als op orginele foto

  en filmpjes speelt die ook af

  het zou mooi zijn als er ook een mogelijk zou zijn om de datum opte zetten.

  mvg
 • voor de beste kwaliteit kan je beter proshow gold gebruiken
 • [quote:1a55395da4="Eddy X"][quote:1a55395da4="steven_lek"]Ja, dat kun je doen, maar de kwaliteit gaat achteruit, je maakt van je foto's dan eigenlijk een video. Het is geen manier om de foto's te archiveren en te bewaren, maar wel om ze te bekijken op de tv.[/quote:1a55395da4]
  Of de kwaliteit achteruitgaat, hangt af van het oorspronkelijke bronmateriaal.
  Opnames met een 4 megapixel kamera verminderen helemaal niet in kwaliteit, 6 mega natuurlijk wel, maar dit is op een TV scherm niet merkbaar.
  Wat betreft archiveren, hierbij behoud je best de originele bestandsvorm, en brandt je deze als data op cd/dvd.[/quote:1a55395da4]

  Is op een tv scherm niet merkbaar nee, maar ik bedoel dat als je foto's als videocd brandt je veel kwaliteit weggooit, je moet altijd de originele bestanden bewaren.
 • als ik goed begrijp, moet ik die als data branden en niet als videocd?

  even terug komen op PROSHOW GOLD geeft dat echt beste kwaliteit,want als dat zo is dan ga ik er zeker voor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.