Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Ik heb blijkbaar een DVD decodeerprogramma nodig ?????

5 antwoorden
  • Ik ben nogal traag met nieuwerwetse dingen. Ik heb onlangs enkele OFFICIËLE DVDs gekregen/gekocht (dus geen illegale copieën). Nu wil ik die DVD weleens bekijken maar kom niet erg ver daarmee. Ik krijg de boodschap dat er problemen zijn met CODEC en dat er geen juist decodeerprogramma zou zijn. Het verbaast me dat dat nog extra nodig zou zijn, maar het zal wel. Ik heb een installatie met XP, DVD lezers en MS Media Player geïnstalleerd; volgens mij allemaal netjes en standaard, toch? WAAR haal ik zo'n decodeerprogramma vandaan? Zijn die ergens gratis te downloaden?
  • Je hebt een mpeg2 codec nodig. Zit meestal wel in programma's als powerdvd. Er zit er ook wel een in het k-lite codec pack. http://www.codecguide.com/download_mega.htm
  • Je kunt ook Media Player Classic of VideoLAN Player gebruiken, dan hoef je niets te installeren uit mogelijk min of meer dubieuze codec-packs, doordat deze players de mpeg-2 decoderings mogelijkheid in zich hebben.
  • [quote:3966231bde="gerben"]Je hebt een mpeg2 codec nodig. Er zit er ook wel een in het k-lite codec pack.[/quote:3966231bde] Kostte wat moeite om dat gratis (zonder de 6,62 euro telefoonkosten) te downloaden, maar heb het nu. Bedankt.
  • [quote:3df48bf25d="Jaap H"]Je kunt ook Media Player Classic of VideoLAN Player gebruiken, dan hoef je niets te installeren uit mogelijk min of meer dubieuze codec-packs, doordat deze players de mpeg-2 decoderings mogelijkheid in zich hebben.[/quote:3df48bf25d] Bedankt; uitgevoerd en ik krijg nu 'beeld'. Moet alleen eens naar een snellere grafische kaart uitkijken, denk ik.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.