Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Dvd-speler: no disc

7 antwoorden
  • Hallo, ik heb een probleempje met mijn JVC standalone-dvd-speler. Hij heeft namelijk perioden dat hij niets kan lezen, je doet een dvd in de speler, hij is ongeveer een halve minuut bezig met lezen en dan komt de boodschap "no disc". Zowel splinternieuwe dvd's als gebrande divx-schijfjes worden dan niet gelezen. De dvd opnieuw plaatsen (tientallen keren!) heeft vaak geen zin, en de stekker uit het stopcontact halen ook niet. Na soms wel tientallen keren het opnieuw proberen doen opeens alle dvd's het weer, en is er weer niets aan de hand. Weet iemand de oplossing?
  • Ik vermoed stof of vuil of een technisch defect. Als je geen garantie hebt probeer hem dan open te maken en dan de laser met een wattestaafje en puur 100% alchohol (via apotheek) schoon te maken. Soms wil dit wel eens helpen. Een speciale schoonmaak CD wil ook wel eens helpen.
  • Leg de DVD in de la sluit hem niet en druk op 1 /2 of 3 van de aftand bediening, grote kans dat hij het nu doet. Succes
  • Bedankt voor de antwoorden. Na meerdere malen een schoonmaak-cd door de speler gehaald te hebben lijkt hij het beter te doen, ik zal binnenkort eens kijken voor alcohol. Waarschijnlijk laat ik hem toch repareren, want ik heb nog garantie.
  • Welk type JVC is het? Kan hij wel DIVX afspelen? Als dat niet zo is, kan je hem dvd's voeren maar hij zal altijd terugkomen met NO DISC. Kan hij zowle +R(W) als -R(W) wel aan ? (neem aan van wel)
  • Het is de JVC PH T3. Hij kan divx, dvd+/- rw afspelen. Alle formaten leest hij de ene keer wel, de andere keer niet. Vreemdgenoeg doen cd's het altijd.
  • je hebt garantie, zou hem gewoon terugbrengen. Waarschijnlijk te verhelpen via een firmware update.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.