Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Grotere DivX subs bij afspelen met DVD-speler op TV?

rwilligen
2 antwoorden
 • Ik kijk zo nu en dan Engelse DivX films op de TV, die ik na ze op een RW DVD gebrand te hebben, afspeel op mijn Panasonic DVD S-295 DVD-speler. Deze kan ook de bijbehorende SubRip (srt) of MicroDVD (sub) ondertitels lezen, uiteraard mits de naam aan de vereisten voldoet.
  Mijn probleem is, dat deze ondertitels op de TV betrekkelijk klein zijn, veel kleiner dan het 'normale' TV ondertitelformaat, en daardoor voor mij veel moeilijker te lezen.
  Kan iemand mij vertellen of daar iets aan te doen valt, bijvoorbeeld of die ondertitels voordat ik ze er op de RW DVD bij brand op de een of andere manier te formatten zijn ?
  Ik heb het idee dat .srt ondertitels gewoon platte txt zijn (HTML formatting in SubRip subs zoals <i> en /<i> pakt de Panasonic in elk geval niet), maar kan niet achterhalen wat MicroDVD voor format is en of daar misschien mogelijkheden zijn.
  Het lijkt overigens wel alsof de DivX ondertitels er op de TV niet altijd gelijk uit zien, bijvoorbeeld soms met zwart blok als achtergrond, soms niet, maar daar durf ik niet echt vergif op in te nemen, zoals ze wel zeggen …
  Iedere suggestie is welkom ! Bij voorbaat dank
 • Als je de format van de SRT-ondertitels niet in de opties van de DVD-speler zelf kunt wijzigen, dan kun je misschien nog kijken naar evt. firmware die voor deze DVD speler beschikbaar is op de website van de fabrikant. Als er nl. genoeg klachten zijn over slecht leesbare ondertitels, dan zijn fabrikanten wel eens geneigd dit aan te passen in een nieuwe firmware release, tezamen met evt. ander bug fixes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.