Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

geen geluid meer na formatteren en installeren XP pro

6 antwoorden
  • Ik krijg op geen enkele manier geluid meer. Wat is gecontroleerd? Ook na nógmaals XP installeren! Systeem/apparaatbeheer: Geel vraagteken bij 'overige apparaten' -waarna: ?multimedia-audio controller en ?PCI Simpele Communications Controller. Uiteraard de besturingsprogramma's opnieuw trachten te installeren. Dit blijkt "niet mogelijk" volgens het scherm. Bij Audio: geen van de vakjes laat (standaard)apparaten 'actief' zien, dus alles grijs en niet instelbaar. Bij eigenschappen: alle besturingssystemen zijn ingeschakeld en werkend. Windows Media Player meld: probleem met geluidsapparatuur. Foutcode COOD11BA;voorwaarde id=0x00000000 (acht nullen) Daarna ook goede Creative Soundblaster Live1024 geïnstalleerd. Géén geluid met foutmelding m.b.t. probleem 'elders'in het systeem. Nu weet ik het echt niet meer. Kan iemand mij helpen. Is dit een register probleem? Ik hoop dat ik ondanks de telegramstijl alle van belang zijnde info heb opgeschreven.
  • Welke service pack heb je? Spreek uit ervaring dat nieuwe moederboarden het geluid niet doen met service pack 1
  • [quote:21a3b7c180="geldermalsen"]Welke service pack heb je? Spreek uit ervaring dat nieuwe moederboarden het geluid niet doen met service pack 1[/quote:21a3b7c180] Uiteraard SP 2. Ik had dat niet vermeld omdat MS je wel daartoe dwingt indien je gaat updaten. Sorry voor de misvatting.
  • Heb je de drivers van je moederbord wel geinstalleerd?
  • Ik heb een HP 744 Pavilion; Oorspronkelijk had die voorgeïnstalleerde software met o.a. XPHome. Het erge was (kwam ik achter ná aankoop) dat er geen originele software bijzat ! Alleen een recovery-partitie. Je kon wél recovery-CD's maken en dat is ook gebeurd. Maar: inmiddels heb ik die voorgeïnstalleerde software er af gedonderd (uiteraard HD volledig geformatteerd) en gewoon een legale versie van XP pro er op gezet. Met de huidige gevolgen. Ik heb dus - om de vraag nu te beantwoorden- überhaupt geen moederbord software gehad en kan die dus ook niet installeren. Om te zien wat voor moederbord ik heb zal ik de zaak moeten slopen en hopen dat ik de juiste info (typenummer enz.,enz.) kan vinden. En mógelijk kan ik dan via HP aan de benodigde software komen. Ik ben benieuwd wat de reactie is. En hoopvol :wink:
  • Misschien kan je [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&dlc=en&product=296842&lang=en]hier[/url] eens kijken? Het is de officiële supportpagina, en anders moet je alle drivers apart op het internet opzoeken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.