Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Splitter geluidsverlies??

Interficior
7 antwoorden
 • Hallo,

  Binnenkort wil ik graag een extra geluidssetje aansluiten op mijn PC. Een tweede Logitech X530 dus 10 speakers en 2 subwoofers. Hiervoor heb ik 3 splitters nodig en dan dacht ik aan zoiets:
  [img:d99eeb339f]http://www.triplebit.com/images/Splitter-1.jpg[/img:d99eeb339f]

  Als ik dit erin heb gaat het vermogen dan ook achteruit? Dus wordt het volume van 100% ook verdeeld over de 2 setjes dus 50/50?

  B.V.D

  Mirage
 • Komop mensen iemand moet het toch weten…. :(
 • Met een splitter is te simpel gedacht. Niet alleen vermogen maar ook klankkwaliteit gaat achteruit. Als je zoveel speakers wilt zul je toch met actieve splitters moeten werken, de meeste mensen die ik ken gebruiken hiervoor meerkanaals mengtafels.
 • wat belangrijk is, is de belasting.
  Maw hoeveel Ohm zijn jouw luidsprekers?

  Boxen hebben een impedantie zoals dat heet en als jouw versterker dus graag boxen van 8 Ohm heeft voor een optimale belasting dan moet je er niet 2 parallel aansluiten want dan wordt de impedantie dus 4 ohm… (de helft.. omdat er 2 op zitten).

  Kan jouw versterker 4 Ohm belasting aan dan kun je in principe gerust 2x 8 Ohms boxen parallel aansluiten.. Wel zorgen dat ze beiden met de juiste fasen aangesloten zijn op dezelfde aansluiting vd versterker, anders klinkt het wellicht uit fase…..door een van de boxen…

  Als het vermogen groot is in de boxen moet je stevig snoer/stekkers hebben…. is het maar een paar Watt dan komt het niet zo precies.
  Zoek met deze info anders nog eens verder op echte audio forums….

  Ik denk zelf dat de kwaliteit van een geluidslaart v/e pc niet zo goed is dat je het verschil echt gaat horen, maw het kan best zonder een merkbaar kwaliteitsverlies.
 • Ik sluit ze aan op een PC dus niet op een versterker voor een radio.

  [quote:bf156627e2]actieve splitters [/quote:bf156627e2]

  Kun je me misschien een site geven waar ze ze verkopen ofzo?
 • maakt niet uit…. in jouw pc zit ook een versterker… verdiep je dus eerst maar in audiotechniek….
  Via google vind je zo audio bestelsites, die moet ik ook zoeken, dus kun je dat zelf ook….. 8)
 • [quote:44ee76811f="MirageH1992"]Binnenkort wil ik graag een extra geluidssetje aansluiten op mijn PC. Een tweede Logitech X530 dus 10 speakers en 2 subwoofers. Hiervoor heb ik 3 splitters nodig en dan dacht ik aan zoiets:
  [img:44ee76811f]http://www.triplebit.com/images/Splitter-1.jpg[/img:44ee76811f][/quote:44ee76811f]Zo'n splitter kan je bijvoorbeeld bij COnrad kopen, maarre, een beetje elektronicawinkel of de Media Markt oid, heeft dit ook.
  Zo'n splitter is niet super schadelijk. Mijn ervaring is dat de ene connector niet zo goed werkt als de ander. Dus soms is er een slechte verbinding en dat kan soms tot gekraak of geen geluid leiden. Wat betreft de audio techniek, het gaat om een gewoon uitgangssignaal en geen luidspreker aansluiting. De verliezen zijn vrijwel zeker klein. Echter, de meeste fabrikanten zijn te vaag over de systeemspecificaties dus het kan iets tegenvallen, maar niet veel. In de audio techniek is een ingangsimpedantie van 1 kOhm vrij gewoon. Misschien staat deze informatie ook wel in de handleiding van de die speakerset.
  Er zou meer dan 50% verlies zijn wanneer de geluidskaart ook een uitgangsimpedantie heeft van 1 kOhm. Het is onwaarschijnlijk dat de geluidskaart zo'n hoge impedantie heeft. Vermoedelijk 75 Ohm tot een paar honderd Ohm. Een hoge uitgangsimpedantie is in ieder geval gevoeliger voor oppikken van storingen. Bij een perfecte installatie komt overigens nog wel wat meer kijken. In dat geval zijn die splitters absoluut onbruikbaar. Ik ga er van uit dat goed goed genoeg is, dus dan lijkt me jouw oplossing wel bruikbaar. Je kan overigens eerst eens 1 splitter proberen. Pakje bijvoorbeeld groen als uitgang en dat signaal gaat naar groen en zwart van je huidige speakerset. Je trekt het kabeltje eruit en dan hoor je gelijk het verschil. Oh ja, luidsprekers zwart dan even niet aansluiten. Anders hoor je het verkeerde verschil. In ieder geval je gedachten er bij houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.