Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Beamer op kleine kamer

6 antwoorden
  • Hallo, Tijdje geleden kwam ik op het idee om een nieuwe tv te kopen, het moest dan een lcd tv worden (ivm ruimtegebrek, had anders een crt genomen). Na een beetje zoekwerk kwam ik erop uit dat het iets van 400-500 zou kosten. Goede vriend van me had toen wel een goed plan. Beamers zijn niet zo duur meer (lees: ook in die prijsklasse), en daar kan je een veel groter beeld mee krijgen. Een beamer heeft me altijd al leuk gevonden, maar had voor mij altijd het imago van duur en de lamp gaat niet lang mee. Dus maar is op kieskeurig.nl wezen kijken, en toen kwam ik op [url=http://www.kieskeurig.nl/product/1E276A59B28ACB91C125734B0042ED07.htm]deze[/url] beamer uit. Ziet er goed uit, en die zou het ook moeten worden als ik een beamer koop. Maar zoals eerder vermeldt, heb ik niet een al te grote kamer. Hieronder de indeling van mijn kamer: [img:34f492b064]http://img141.imageshack.us/img141/1993/indelingkamersh0.jpg[/img:34f492b064] Het mooiste zou zijn om de beamer boven mijn bed op te hangen, en dan het scherm (logisch) er tegen over te hangen. Dit zou dan dus op de plek van die dikke zwarte streep worden. De afstand tussen het scherm en de beamer zou dan ongeveer 2 meter worden. Met deze [url=http://www.projectorcentral.com/Acer-P1165-projection-calculator.htm]Projection Calculator[/url] heb ik uitgerekend dat mijn scherm dan een diagonaal van 116cm krijgt. Voor mij zou dit al groot genoeg zijn, en dat zou dus betekenen dat het mogelijk moet zijn op mijn kamer. Mijn vraag is: is het op deze manier goed te doen? Of kan ik beter wachten totdat ik naar een grotere kamer ga?
  • Kom je als kijker niet wat te dicht op het scherm te zitten om echt lekker te kijken?
  • Daar ben ik ook wel een beetje bang voor, omdat ik natuurlijk niet verder van het scherm af kan zitten dan waar de beamer zelf staat. Diagonaal is dus 116cm, kijkafstand +/- 2 meter. Weet niet of het te dichtbij is.
  • Let er wel op dat die dingen nogal wat lawaai maken (tov een 'tv') Bovendien zijn ze niet echt bedoeld om er dagelijks tv mee te kijken. Die lampen gaan relatief kort mee en ze zijn meestal vrij prijzig (3000 uur lijkt veel, maar dat is onder de meest gunstige omstandigheden). Dat zijn nogal wat kosten voor zo'n "goedkope" oplossing.
  • Dat lijkt me niet een heel groot probleem, hou mijn kleine tv'tje er nog bij om snel even tv te kijken. Zou de beamer alleen gaan gebruiken voor xboxgames, films via de xbox en misschien af en toe een live voetbalwedstrijd kijken.
  • Ik weet niet of je witte muren hebt, anders zou je kunnen proberen om het beeld op je muur boven het bureau te projecteren. Daarmee zou je eventueel nog vanaf je bureau kunnen kijken, alhoewel me dat niet erg gezond lijkt. Mocht je het op de muur projecteren heb je ook nog een meter(?) extra afstand tussen kijker en beeld.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.