Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Nieuw systeem, geen 5.1 geluid

None
7 antwoorden
  • Vandaag mijn nieuw systeem opgehaald.
    Onderdelen van belang zijn:
    Windows Vista Home Premium.
    Asus P5KPL moederbord met een Realtec geluidchip.
    Logitec X-540 5.1 boxen set.
    Alles aangesloten zoals het hoort maar geen 5.1 geluid.
    Bij testen krijg ik alleen geluid uit de twee front speakers.
    Het realtec testprogramma kan ik wel instellen op alle boxen maar gewoon geen geluid.
    Ik heb de laatste realtec drivers geinstalleerd versie R.1.85. Nog steeds geen verschil.
    Ik denk er hard overna om toch maar weer een losse geluidskaart te kopen, tot nog toe altijd problemen met onboardgeluidchips gehad.

    Greetings 2UALL

    Munchy
  • [quote:c4fe847112="Munchy"]Windows Vista Home Premium. (..) Alles aangesloten zoals het hoort maar geen 5.1 geluid. Bij testen krijg ik alleen geluid uit de twee front speakers. [/quote:c4fe847112] En hoe test je 'm dan? Heb je Set up speakers to use with Windows Media Center al geprobeerd? Of typ in Help en ondersteuning het zoekwoord: [code:1:c4fe847112] speakers [/code:1:c4fe847112][Enter]

    [Edit]

    Check ook nog deze topic over onderwerp [Vista] Stereogeluid gaat maar over 2 speakers i.p.v. alle 5.

    [/Edit]
  • Ik hem 'm getetst met het programma wat erbij zat.
    Na een driver update ben ik dat programma echter kwijt.

    Ik word er echt niet goed van.

    Greetings 2UALL

    Munchy
  • Nog even gekeken in het plaatje wat je krijgt als je via configuratiescherm naar luidsprekers gaat. Windows ziet maar twee luidsprekers.
    Ik kan niet kiezen uit iets anders.
    Hoe maak ik Windows duidelijk dat er 5.1 aangeslote zijn.

    Houd er nu even mee op maar morgen weer paraat,

    Greetings 2UALL

    Munchy
  • [quote:d4123c7e9b="Munchy"]Nog even gekeken in het plaatje wat je krijgt als je via configuratiescherm naar luidsprekers gaat. Windows ziet maar twee luidsprekers. Ik kan niet kiezen uit iets anders. [/quote:d4123c7e9b] Maar bedoel je netzoals in die afbeelding van dat GoT topic van die Speaker Setup ook alleen Mono of Stereo kunt selecteren?
  • Ja in dat scherm kan ik alleen maar kiezen uit stereo.
    Geen 5.1 te zien.

    Greetings 2UALL

    Munchy
  • Probleem is opgelost, vraag me niet hoe.
    Het volgende heb ik gedaan:
    Driver verwijdert, dit was een updat versie.
    Driver vanaf de Asus CD weer geinstalleerd
    PC opnieuw opgestart, daarna pas de luidspreakerset
    aangezet.
    Via het bijgelevert programma 5.1 ingesteld en zie daar
    alles doet het.

    Ik kan gelukkig weer gaan slapen, morgen weer vroeg op.

    Bedankt Jolo voor het meedenken,

    Greetings 2UALL

    munchy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.