Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Dubbele geluidskaart.

Maglor
4 antwoorden
  • Ik heb een probleem met mijn geluidskaarten. Ik heb een onboard geluidskaart, die goed werkt, maar als ik mijn nieuwe geluidskaart aansluit ziet hij enkel die nieuwe en mijn onboard niet meer. Ik had deze nieuwe geluidskaart eigenlijk gekocht om samen met die onboard te gebruiken, en niet ter vervanging.

    Weet iemand hoe ik ze allebei tegelijk laat werken?

    ~ Tom
  • [quote:82c26f7b8d="Maglor"]Ik had deze nieuwe geluidskaart eigenlijk gekocht om samen met die onboard te gebruiken, en niet ter vervanging. Weet iemand hoe ik ze allebei tegelijk laat werken? [/quote:82c26f7b8d] Wellicht zou je eerst kunnen melden om welk merk/type moederbord en geluidskaart het gaat. En welke Windows versie je draait.
    [quote:82c26f7b8d="Maglor"]maar als ik mijn nieuwe geluidskaart aansluit ziet hij enkel die nieuwe en mijn onboard niet meer [/quote:82c26f7b8d] Bedoel je in het Apparaatbeheer? De onboard sound staat dus nog steeds [Enabled] in het BIOS. Zijn er vraag- en/of uitroeptekens verschenen in het Apparaatbeheer, nadat je de drivers van je PCI geluidskaart had geïnstalleerd?
  • In apparaatbeheer is hij verdwenen. (Geen onbekend apparaat ofzo…) Zal eens kijken of hij bij bios enabled is.
  • [quote:9a676b7d25="Maglor"]Zal eens kijken of hij bij bios enabled is.[/quote:9a676b7d25] Als je onboard geluid nog werkte, toen je PCI geluidskaart plaatste en drivers installeerde, zou deze nog steeds staan op [Enabled] in het BIOS. Als je onboard audio device uit het Apparaatbeheer is verdwenen, nadat je de drivers geïnstalleerd had van je PCI geluidskaart, is er wellicht sprake van een conflict. Of er een conflict is, zou je kunnen checken via applicatie PCI Sniffer. Indien mogelijk, zou je de PCI geluidskaart in een ander PCI slot kunnen proberen. Verwijder eventueel tijdelijk andere PCI insteek kaarten.

    Ikzelf heb hier in een oude AthlonXP PC met een onboard audio device (Enabled in het BIOS), een goedkoop Sweex geluidskaart geplaatst. Dan zie ik op die multiboot PC zowel in Windows XP en Vista in het Apparaatbeheer zowel het onboard audio device en de PCI audio device. Onder Windows XP is er dan in de Windows Volumeregeling via Opties > Eigenschappen bij Mixeraparaat de mogelijkheid te kiezen tussen het onboard- device en de PCI audio device. Onder Windows Vista in de Windows Volememixer kun ik hier door te klikken op Apparaat kiezen tussen het onboard- device en de PCI audio device. En in de Ubuntu Linux Alsa Mixer kan ik via Bestand > Veranderen van apparaat, een audio device selecteren.

    Alleen in mijn geval hebben beide audio devices dezelfde chipset, en zijn zowel de audio drivers onder Vista en XP geïnstalleerd via Windows Update.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.