Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

mkv video afspelen

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een film gedownload en deze speelt goed af op mijn quadcore q6600 pc met 8800 gtx. Mijn pc in de woonkamer (amd sempron 3000+_ en AGP fx5200) kan hem niet afspelen. Ik hoor wel geluid maar de pc lijkt te traag om de 1920 keer 1080 pixels weer te geven. Nu is mijn vraag, wat is de bottleneck. Kan hij hem niet afspelen omdat de videokaart te langzaam is of omdat de processor te langzaam is?
 • .mkv is een zogenaamde container net als.avi, dus kan voorzien zijn van op verschilende wijzes ge-encodeerde videodata. H.264 is mogelijk en in dat geval is de-codering het zwaarst, maar kan inderdaad door een geschikte grafischekaart worden gedaan. De fx5200 is naar mijn idee te gedateerd om hiervoor geschikt te zijn; alles komt op de processor neer en die is mogelijk te zwak. Kijk eens naar de processorbelasting op beide pc's als je de film speelt, is die op de q6600 laag, dan is het de 8800gtx die het meeste werk doet, is de processorbelasting op de 3000+ hoog, dan weet je dat de fx5200 niets doet en de 3000+ mogelijk te zwak is (bij 100% belasting en niet vloeiend spelen). Indien de q6600 behoorlijk belast wordt, dan zou je kunnen concluderen dat ook daar de grafische kaart niet meehelpt, maar de q6600 vanwege z'n sterkte het toch redt waar de 3000+ faalt.
 • Een mkv bestand speeld bij mij ook niet veiloos… En kijk eens naar mijn proseccor en videokaart. Het beste doet hij het nog in mediaplayer classic. Dus ik weet ook niet precies wat't probleem is eigenlijk.
 • Zoals Jaap al zei: mkv is een container, het gaat om de video data die er in zit en hoe deze gecodeerd is en dat kan met mpeg1-2-4 maar ook de nieuwste codeer variant H264 of VC-1.
  Voor zover ik weet kan er in een Matroshka container alles zitten: Windsows Media-Real Media-Quicktime, Mpeg4 al dan niet iso level 1-2 of 3 en ga zo maar door.
  H264 of VC-1 (gebruikt op bluray/hddvd) vragen bijzonder veel rekenkracht bij het decoderen, mpeg1-2 en 4 leveren minder problemen op.
  Een hd rip kan h264 of vc-1 zijn maar dat hoeft niet want er zijn ook mpeg2 bluray/hd-dvd (eerste generatie) en dan zijn er ook nog mensen die een mpeg2 bluray of hd-dvd disk omzetten naar Xvid/divx
  Kortom alles kan.

  Mkv files zijn te openen en te inspecteren met een Virtualdub-MOD toepasselijk genaamd Virtualdubmod: http://virtualdubmod.sourceforge.net/
  Ik meen dat je onder file/info kunt zien wat voor video er in de streams zit en anders kan het onder streams/list oid.

  Als je er achter bent wat voor video er in zit kun je(of wij) gaan inschatten waar het probleem mogelijk zit.
 • het was een goede tip. Ik heb de flim op beide computers geopend. Op de quad q6600 staat de cpu op 18% en op de AMD sempron schiet hij meteen naar 100% CPU belasting en blijft daar…

  De cpu lijkt me de bottleneck.
 • Of de video codering is zodanig dat de videokaart deze niet hardwarematig kan decoderen waardoor alles ten laste van de cpu komt.

  Lang geleden was er dezelfde situatie voor het afspelen van dvd's.
  De mpeg2 codering kon in het geheel niet worden gedecodeert door de videokaart waardoor de cpu door zijn hoeven zakte.
  Er was dan toen ook een oplossing: de mpeg2/dvd decoder kaart,(kan ff niet meer op de naam komen), het ding ging in een pci slot en werdt aangesloten met een verloopje tussen de monitorkabel.
  Daarna kom je dan zelfs met een p1-233 toch dvd's kijken op je pc.
  Creative had zo'n setje van kaart+dvd'speler maar dat was een kloon van het andere merk, hoe heette dat toch ook alweer?

  Oh ja de Hollywood dxr3…

  Video kaarten van tegenwoordig kunnen een aantal van de mpeg2/mpeg4 decodeer functies overnemen waardoor de cpu minder werk hoeft te verzetten, zo ook met h264 video.
  Zowel Nvidia al Ati hebben kaarten die het kunnen , bij de 1 heet het purevideo en bij de ander avivo.
  Evengoed kan zelfs met zo'n kaart een hd 1080 video toch wel wat te veel zijn voor een sempron….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.