Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Pinnacle MovieBoard PCI-kaart Niet-synchroon, computer nieuw

Anoniem
None
2 antwoorden
 • [b:54cc1f088e]Niet-synchroon geluid behalve in het voorbeeldvenster[/b:54cc1f088e]
  Dit veelgenoemde probleem kwam ik nog niet tegen specifiek in combinatie met de PCI-kaart MovieBoard van Pinnacle (in 2008 zo'n 90,= euro). Het bijgeleverde Studio 11 heeft een 'voorbeeldvenster' om de analoog binnenkomende video direct te zien. Hierin lopen beeld en geluid bij mij synchroon. Zodra de opname wordt teruggekeken is er onmiddellijk ongeveer een seconde verschil tussen beeld en geluid (ook als tijdens binnenhalen het voorbeeldvenster uit staat).
  Dit probleem is identiek als wordt binnengehaald met een ander programma dan Studio 11, zoals Windows MovieMaker.
  Er worden geen verloren gegane frames gemeld door Studio (dus geen probleem met verwerkingssnelheid).
  De kaart is geïnstalleerd op een nieuwe AMD Athlon Dualcore met 2 GB RAM waarbij video- en geluidskaart zijn geïntegreerd op het moederbord.
  De specificaties van de computer zijn ruim royaler dan Pinnacle eist.
  Opnemen op een losse USB-harddisk in plaats van op de 256 GB grote locale harddisk verandert er niets aan.
  Natuurlijk ben ik reeds in uitgebreide correspondentie met de helpdesk van Pinnacle, die op het eerste gezicht overkomt als een zeer behulpzame hulpverleningsdienst waar je persoonlijk wordt gemaild in het Nederlands.
  Na nog updater maken van drivers enz. krijg ik nu het advies om een aparte geluidskaart te installeren en de geluidskaart geïntegreerd op het moederbord, uit te zetten.
  Als dat niet werkt zal hij wel zeggen: ook een aparte videokaart.
  Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vraag me af waar het eind is en op welk soort systeem synchroon geluid optreedt, met dit Pinnacle-product dat er er op zich uitziet, en georganiseerd is, als een volkomen serieus iets bedoeld om normaal te werken. Maar asynchroon geluid is abnormaal en onacceptabel.
 • Niet crossposten aub.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.