Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

TV op PC Welke TV-kaart ?

None
17 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik ben opzoek naar een tvkaart voor in (PCI(e)) of aan (usb) mijn pc.
  De beeldkwaliteit moet super zijn, en er moet een CI slot opzitten.
  Het gaat erom dat de kaart DVB-S(2) kan ontvangen, Digitaal signaal dus.

  Belangrijkste punt, ik wil graag vooraf weten of het product goed werkt met Vista Media Center.

  Alvast bedankt!
 • [quote:8d695c89a7="Torrentus"]Ik ben opzoek naar een tvkaart voor in (PCI(e)) of aan (usb) mijn pc. De beeldkwaliteit moet super zijn, en er moet een CI slot opzitten. [/quote:8d695c89a7] Waarom een CI slot?

  [quote:8d695c89a7="Torrentus"]Belangrijkste punt, ik wil graag vooraf weten of het product goed werkt met Vista Media Center. [/quote:8d695c89a7] Dan zou je de Hauppauge WinTV HVR-2200, PCIe kunnen overwegen. Een Review hiervan. Zie ook Tweakers Pricewatch Hauppauge WinTV HVR-2200.
 • Jolo,

  Bedankt voor je reactie,
  Heb ik dat CI slot niet nodig voor een canal plus kaart dan?

  Gr. Torrentus
 • [quote:b5643f74bf="yaratje"]Heb ik dat CI slot niet nodig voor een canal plus kaart dan? [/quote:b5643f74bf] Ik denk dat je tv kaart dan beter kunt aansluiten op de decoder van Canal plus zelf. Common Interface is zoals in mijn eerste link te lezen is, niet echt een aanrader. Een quote uit die link
  [quote:b5643f74bf] Waarschuwing: Er is geen enkele garantie dat deze methode van ontvangst werkt of blijft werken. Gebruik van de informatie op deze pagina's is zoals altijd geheel voor eigen risico. Het zou kunnen dat de kabelbedrijven morgen hun codering aanpassen zodat de AlphaCrypt niet meer werkt. [/quote:b5643f74bf]
 • Daarom is het ook de bedoeling dat er ook alleen een CI slot, en niet een complete Smartcard interface inzit, zodat er nog steeds een originele CanalDigitaal kaartlezer in kan. Dan werkt het wel, ondanks de veranderingen die CanalDigitaal in de toekomst nog gaat maken.

  Of heb ik dit helemaal verkeerd begrepen?
  ik was van plan deze kaart er dan later in te steken:
  http://www.satontvangst.nl/canaldigitaalmediaguardkaartlezercam-p-66.html?osCsid=25ac72093696ca3f8d03c66db9a7599a.

  Torrentus
 • Wellicht heb je gelijk. Toch zul je als je een geschikte tv-kaart hebt gevonden, deze moeten verifiëren of deze is te gebruiken met die CAM. Ze verkopen enkele digitale tv-kaarten bij Salland Automatisering > PC Onderdelen > Video & TV-kaarten > Digitale TV Ontvangers van het merk Digital Everywhere, die ook compatibel zijn met Vista Media Center. Ikzelf heb echter geen ervaring met dit soort TV kaarten. Ik kan je dus alleen verwijzen naar de site van hardware.info over deze Digital Everywhere FloppyDTV C/CI test
 • Even een bijvermelding om tranen te voorkomen:
  Er bestaan 3 normen digitale tv:
  DVB-S = digitale sateliet ontvangst, dus met eens schotel op je dak
  DVB-T = digitale terrestriale ontvangst, digitaal via de ether= digitenne
  DVB-C = digitale kabel, digitale tv signalen via je lokale kabeltv-boer

  Als ik het goed begrijp wil jij DVB-S2 gebruiken?, dus digitale tv ontvangen via een schotel op je dak en je wilt dan ook de S2 variant dus HD-TV?

  De Hauppauge die jolo aanraad is een "digitenne" kaart, das dus DVB-T, das dus weer wat anders.
  De tweede die jolo aangeeft is een DVB-C kaart , das dus denk ik ook niet wat jij wilt?
  @ Jolo: let je wel op WAT je adviseerd?

  Ik heb zelf al lange tijd een gewone DVB-S kaart, dus geen hdtv maar wel met een CI, het is een stokoude wintv nexus-s , het is een kloon van de technotrend premium.
  Van mediacenter compatabiliteit kan ik niets zeggen, ik gebruik het niet.

  ik ben bang dat je in deze regio al gauw vastzit aan hauppauge maar dat weet ik niet helemaal zeker, er is een enorme berg aan kaart fabrikanten, kijk maar eens hier: http://www.tv-cards.com/allcards.php
  wellicht dat je zo wat verder komt….
  Hauppauge heeft iig een S2 kaart die ook kan werken met een CI: http://www.hauppauge.de/benelux/pages/products/data_novahds2.html
  Bij de CI zit versie 6 van de tv kijk software maar de datasheet vermeld dan weer wel dat V6 niet werkt icm HDTV….
  Dat betekent mogelijk dat het wel werkt maar alleen icm de oudere software.
  Er is ook een lijst met CI/cam compatabiliteit, kijk ook hier naar.
  Tevens is er een mediacenter driver voor de WinTV-Nova-HD-S2: http://www.hauppauge.de/benelux/pages/support.html
  ik zou dit wel goed uitzoeken en er evt een mailtje aan hauppauge benelux aan wagen om zekerheid te krijgen of alles wel werkt zoals jij dat wilt…….
  Wat ik wel weet is dat bedrijven als canaldigitaal uiterst terughoudend zijn als je vragen stelt in deze richting, men heeft liever niet dat je tv kijkt op je pc (en dus ook een prachtige 100% kwaliteit kopie kan maken op je hd of dvd) en men zal er alles aan doen om je er van te overtuigen dat het niet kan, verwacht dus niet veel medewerking van die zijde als je problemen hebt.
  Door deze halstarrige opstelling van de canaldigitaal-maffia zit de hele pc-kaart handel ook een beetje met de handen in het haar want die krijgen dus ook totaal geen medewerking van canaldigitaal en moeten dus alles zelf uitzoeken.
  Zo zul je tevergeefs bij CD een lijstje zoeken met goedgekeurde ontvangers anders dan degene die CD verkoopt, men wil gewoon dat je alles bij hun koopt en daar is verder de kous mee af.

  Hoe dan ook: kwaliteit van het beeld(of de opname op schijf) is bij digitale kaarten, in principe, nagenoeg allemaal gelijk, nl de kwaiteit waar op wordt uitgezonden.
  Zolang er maar voldoende signaal op de ontvanger binnen komt is de kwaliteit 100%, er is dan nog wel verschil mogelijk in de manier waarop die 100% wordt afgebeeld op je scherm maar dat is miereneuken.
  Verschil zou er wel kunnen zijn als de tv kaart beschikt over een analoge video uitgang bv een component of S-video uitgang.
  Het signaal op deze uitgang moet gemaakt worden uit het digitale signaal en daar kan wel verschil in kwaliteit op treden, je hebt het dan dus over een uitgang waar je een tv of beamer op kan aansluiten.
  ik kan alleen van mijn eigen kaart spreken en de kwaliteit is werkelijk uitmuntend maar dat is dan wel een hardwarekaart dus met hardware decoder.

  Houd verder rekening met het volgende: tv uitzendingen zijn overwegend "interlaced" video, iig de gewone pal uitzendingen en ook zeker de 1080i (i=interlaced) zijn interlaced.
  Interlaced video weergeven op een computermonitor gaat niet en dus zijn er twee mogelijkheden: je kijkt naar de interlaced beelden en die hebben dan in bewegende objecten aan de rand een soort "kam effect", zie: http://www.100fps.com
  Of ; het programma de-interlaced het beeld voordat het op het scherm wordt gezet, dat kan erg goed en mooi maar kan ook bijzonder slecht met schokken,vegen door het beeld en andere narigheid.
  De-interlacen in realtime kost de nodige processor capaciteit en is bijna altijd een compromis tussen vloeiende beelden en scherpte.
  De betere kwaliteit de-interlace komt uit de zogeheten "adaptive" techniek.
  Mindere varianten zijn BOB en WEAVE maar die gebruiken dan ook veel minder cpu capaciteit.
  Verder is/was er het verschil tussen hardware en software kaarten: een hardware kaart doet de decodering van de mpeg video en de de-interlacing via een chip en werkt dus ook goed op een niet zo snelle pc, software kaarten doen alles via software en dat vereist dus een potente pc.

  Verder is het zo dat , als ik het goed begrijp, MCE geen mpeg decoder heeft en de MCE software/driver van hauppauge heeft deze ook niet, die zul je dus zelf moeten toevoegen.
  Ik denk(weet niet zeker) dat het in het eenvoudigste geval betekent dat je dvd afspeelsoftware moet installeren zoals bv Cyberlink Powerdvd of Intervideo Windvd en dan uiteraard ook nog in een recente versie die HDTV ondersteund.
  Een andere optie is een "decoder" package die alleen de mpeg decoders bevat, ik weet dat Cyberlink een dergelijk pakket heeft en dat dat geodkoper is dan de volledige dvd afspeelsoftware.

  Lees ook: http://www.hauppauge.de/benelux/pages/faq/faq_mce.html
 • [quote:32f7943b1f="rwilligen"]@ Jolo: let je wel op WAT je adviseerd? [/quote:32f7943b1f] Uiteraard. Een foutje daarin is nooit helemaal uit te sluiten. Dat eerste advies doelde ik slechts op het analoge deel van de TV kaart. In het tweede advies over die TV kaarten van Salland Automatisering waarna ik verwijs staan zowel een DVB-T, DVB-C, DVB-S en een DVB-S2. Ook in die link van FloppyDTV wordt op bladzijde 2 al die 3 varianten genoemd. Echter hebben ze daar alleen de kabel varianten getest. Daar zullen ze wel een goede reden voor hebben.
 • Met een dreambox heb je geen tv-kaart nodig.
  Kan je zo meekijken op je PC.
 • Rwillgen, Hartstikke bedankt voor je reactie! Hier heb ik op gewacht!
  De kaart die je me adviseert lijkt me goed, geweldig zelfs.. Dat ik die niet eerder tegengekomen ben zeg. De PC waar de handel op gaat draaien is splinternieuw, met andere woorden de processor hoort geen probleem te zijn.

  Dan dat Deinterlacing. de kaart die je adviseert is (voor zover ik dat heb kunnen vinden) een software kaart. Toch denk ik dat dat prima is. heb je misschien nog ergens hardware alternatieven gezien?

  De CI is los verkrijgbaar http://www.hauppauge.de/benelux/pages/products/data_ci.html


  Nu even opsommen:
  Ik weet nog niet zeker of deze kaart wel compatibel is met Media Center, aangezien hij niet in het lijstje staat hier:
  http://www.hauppauge.de/benelux/pages/faq/faq_mce.html

  Ik heb ondertussen een supportticket ingeleverd en wacht op reactie.

  Alvast bedankt voor Jullie hulp!

  Torrentus
 • [quote:29e376d098="jolo"][quote:29e376d098="rwilligen"]@ Jolo: let je wel op WAT je adviseerd? [/quote:29e376d098] Uiteraard. Een foutje daarin is nooit helemaal uit te sluiten. Dat eerste advies doelde ik slechts op het analoge deel van de TV kaart. In het tweede advies over die TV kaarten van Salland Automatisering waarna ik verwijs staan zowel een DVB-T, DVB-C, DVB-S en een DVB-S2. Ook in die link van FloppyDTV wordt op bladzijde 2 al die 3 varianten genoemd. Echter hebben ze daar alleen de kabel varianten getest. Daar zullen ze wel een goede reden voor hebben.[/quote:29e376d098]

  Maakt niet uit hoor;) Hartstikke bedankt voor je links. Ik neem aan dat je deze bedoelde: http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/index.php?sid=1187859689 Ook een hele mooie kaart !!! Ik ga er eens naar kijken.

  [quote:29e376d098="Booster"] Met een dreambox heb je geen tv-kaart nodig.
  Kan je zo meekijken op je PC.[/quote:29e376d098]

  Wat is dat dan precies?

  Maar heeft iemand een tvkaart gevonden die hardwarematig alles decodeerd?
 • @jolo ; evengoed vrienden hoor! , ik begrijp het wel maar het is wel belangrijk als je advies geeft dat je wel zeker bent van je zaak aangezien het soms wel eens gebeurt dat mensen de dag erna naar de winkel hollen met je advies en dan thuis komen met het verkeerde.
  Nu is dat uiteindelijk toch de verantwoordlijkheid van de koper zelf maar het is dan natuurlijk wel knap lullig voor diegene, snap je?


  wat betreft andere kaarten: ik kan je daar toch niet zo heel ver mee helpen, sat tv kijken op een pc is echt een uitzondering, er zijn niet veel mensen die er aan beginnen, al was het alleen maar vanwege de stevige prijs van een compleet setje.
  Ik denk dat echte hardware kaarten zo ondertussen wel uitgestorven zijn, de logica: pc's zijn tegenwoordig snel genoeg voor een software kaart-het is niet meer nodig.
  Van Hauppauge kaarten weet ik dat doorgaans de de-interlacing goed werkt, eea hangt dan wel weer af van de video kaart maar met een moderne ati of nvidia kaart zou dat wel ok moeten zijn.
  Hauppauge heeft doorgaans ook wel wat instellingen om er wat mee te rommelen zoals de mogelijkheid om de de-interlace techniek te veranderen van BOB naar WEAVE of Adaptive al naar gelang of je pc het kan trekken of niet en wat je zelf het mooist vind.

  wat me ook nog te binnen schoot: ben je van plan meerdere LNB's te gebruiken en wellicht icm een draaibare (rotor) schotel? ; tv kaarten kennen DiSEqc 1.0 en soms hoger maar over het algemeen is er geen rotor mee aan te sturen, een LNB switch kan vaak net wel, het probleem is dat de stroom voor de aansturing uit de tv kaart moet komen en dat is doorgaans net ff te veel voor een pci of pci-x slot.
  Afhankelijk van je plannen zou ik me daar ook even in verdiepen voor je iets koopt.

  Laatste: een dreambox is een soort minipc-sateliet ontvanger met evt ingebouwde harde schijf.
  het ding draait op linux en kan nagenoeg alles wat er maar te verzinnen is, opnames op hd, daarna versturen via netwerk en nog veel meer moois.
  Er is zelfs het eea mogelijk met crypt-codering "delen" met andere gebruikers waardoor deze (of jijzelf) "gratis" kan kijken.
  Maar; het is linux en miz geen apparaat voor een newbie, no offense.
  Er komt natuurlijk toch wel het eea bij kijken voordat je die, aantrekkelijke, geavanceerde functies kunt gebruiken.
  Het is intressante techniek en als je een bak geld uit gaat geven zeker het overwegen waard maar dan wel pas nadat je er het nodige over hebt gelezen en nagevraagd….

  wat overigens ook geld voor de tv kaarten: als je, min of meer, een keuze hebt gemaakt zoek dan iig met google op de productnaam icm "forum" , "problems", "crash","unstable" en zo zijn er nog wel wat te vinden en probeer uit te vinden of er niet een hopeloos mankement aan het apparaat is.
 • [quote:b3ac94388b="Booster"] Met een dreambox heb je geen tv-kaart nodig.
  Kan je zo meekijken op je PC.[/quote:b3ac94388b]

  [quote:b3ac94388b]Wat is dat dan precies?[/quote:b3ac94388b]
  Een dreambox is een satellietontvanger die ook aan het netwerk hangt en kan je op je pc zo meekijken.
  Ik heb er hier 2 staan een 7020 en een 600.
  Kijk hier
  Owja een Dreambox kan alle kaarten lezen: Canaldigitaal seca en irdeto, primiere, sexview whatever.
 • Hallo Allemaal,
  Eindelijk eens een topic op tijd :-)
  ik zit ook te kijken naar een pci kaart voor hd satelliet ontvangst met natuurlijk een mogelijkheid om canaldigitaal te kijken.
  zelf zit ik de denken aan deze
  http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/index.php?sid=1187859689
  wel duur maar de recenties zijn goed ook al omdat deze via firewire aangesloten word (intern) en het operatingssysteem hier niet zo moeilijk over doet wat betreft de soort kaart. Veel gelezen dat met name mediacenter niet om kan gaan met satelliet ontvangers.
  ook de boven genoemde WinTV-NOVA-HD-S2 van Hauppauge geen ci module ondersteunt.
  Ik ben er nog niet uit, een dreambox is ook mooi maar erug duur, nu wil ik me ontvanger verkopen (geen dreambox) en heb er een mediacenter voor aangeschaft. althans de pc
  met videokaart met hdmi uitgang kan ik eindelijk eens digitaal onvangst kijken, nu gaat dat nog via de analoge scart aansluiting.
  (zijn overigens niet veel hd zenders)

  meer ervaringen over/met dit soort kaartjes zijn hierwelkom

  alvast bedankt
 • [quote:8634566147="pelecter"]Hallo Allemaal,
  Eindelijk eens een topic op tijd :-)
  ik zit ook te kijken naar een pci kaart voor hd satelliet ontvangst met natuurlijk een mogelijkheid om canaldigitaal te kijken.
  zelf zit ik de denken aan deze
  http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/index.php?sid=1187859689
  wel duur maar de recenties zijn goed ook al omdat deze via firewire aangesloten word (intern) en het operatingssysteem hier niet zo moeilijk over doet wat betreft de soort kaart. Veel gelezen dat met name mediacenter niet om kan gaan met satelliet ontvangers.
  ook de boven genoemde WinTV-NOVA-HD-S2 van Hauppauge geen ci module ondersteunt.
  Ik ben er nog niet uit, een dreambox is ook mooi maar erug duur, nu wil ik me ontvanger verkopen (geen dreambox) en heb er een mediacenter voor aangeschaft. althans de pc
  met videokaart met hdmi uitgang kan ik eindelijk eens digitaal onvangst kijken, nu gaat dat nog via de analoge scart aansluiting.
  (zijn overigens niet veel hd zenders)

  meer ervaringen over/met dit soort kaartjes zijn hierwelkom

  alvast bedankt
  Pé[/quote:8634566147]

  Leuk dat ook jij een tv kaart zoekt.. Kunnen we elkaar een beetje helpen.
  Voor jou; De WinTVNOVAHDS2 kan wel uitgebreidt worden met een ci module.. Link staat ergens hier boven. Moet je even doorlezen.

  En ook ik was van plan de Digital Everywhere kant op te gaan.
  Ik heb een reactie gekregen op mijn ticket, Dit is 'm:

  [quote:8634566147="Hauppauge"]
  Dear costumer,

  the WinTV-Nova-HD-S2 is only suitable for MCE if you want to view the non HD channels, because MCE is not HD compatible. With the new MCE plugin http://www.hauppauge.de/pages/support_mce.html#ciplugin you can see PayTV channels in MCE
  [/quote:8634566147]

  Dit had ik dus al verwacht, Snel vertaald staat er dat de kaart MCE ondersteunt, maar dat het HD gedeelte dan geen zin heeft, omdat Media Center Geen HD ondersteund.

  Denken jullie (net als mij,) ook dat media center binnenkort via een update of via een omweg wel HD kan ondersteunen?

  Zo ja welke Omweg ? :D

  Torrentus
 • Je zou natuurlijk ook gewoon mce een schop kunnen geven en wat anders gebruiken, het is miz sowiezo een zwaar overschat programaatje.
  Want uiteindelijk is het toch niet meer dan dat: WinXP+ een extraatje.

  Er zijn dacht ik wel genoeg alternatieven ,alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik daar niet veel recente ervaring mee heb maar ik heb wel ergens een artikel gelezen over het zelf opbouwen van een "mce achtige" pc met dezelfde functies maar dan mbv los verkrijgbare software.
  Je bent dan ook verlost van het waardeloze ms-dvr opname formaat welke werkelijk een totaal nutteloze aangelegenheid is; de video komt in prachtig mpeg-ts uit je tv kaart, vervolgens converteerd mce dat on-the-fly om naar ms-dvr(dat kost cpu bronnen) en vervolgens als je er een dvd van wilt bakken moet het weer omgezet worden.
  Reden voor het ms-dvr formaat?; de broadcast-DRM flag waarmee tv opnames kunnen worden beschermt tegen ongewenst kopieren.
  Deze drm is er destijds ingekomen na zware druk van de entertainment industrie, men weigerde gewoon iedere medewerking als ms geen drm had ingebakken.
  Ik denk ook dat dit de voornaamste reden is dat mce niet hd compatible is, het zal waarschijnlijk te veel van de cpu vragen om een 1080i transport stream realtime/on the fly om te zetten naar het ms-dvr formaat.
  Vergis je daar niet in; 1920x1080i is een 2 megapixel foto en dat dan 25x per seconde, of technisch meer correct; het is 1920x540 maar dan 50x per seconde maar dat komt op hetzelfde neer nl een enorme bult data per seconde.
 • Ok , Bedankt voor je antwoordt.
  Ik ben nu overtuigd van de FloppyDTV en ga deze aanschaffen. Ik zal hier binnenkort een review plaatsen. Tegen die tijd zal ik ook de titel wijzigen.

  Rwilgen en al de anderen, HARTSTIKKE Bedankt!\

  Torrentus

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.