Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Advies nodig over Home Cinemaset/Media Center!

Anoniem
Slashhead
2 antwoorden
 • Ey allemaal!

  Ik wil onze geluidsinstallatie in de woonkamer gaan vernieuwen. Dat is hard nodig omdat de huidige erg oud is.
  Ons tv stelt ook niet zo veel voor, dus in de toekomst is er ruimte voor een LCD full HD tv. Dus is misschien HDMI niet zo ver gezocht.
  We hebben digitale Tv van @home(/ziggo?).
  Ik heb een mooie homecinema set op het oog, Namelijk HT-DV50H van Sharp.

  Maar nu zit natuurlijk Blueray ook dichterbij te komen, dus is het verstandig om een homecinema set van 500 euro aan te schaffen?
  Ik zou ook natuurlijk een Blue Ray set kunnen kopen, maar daar wacht ik liever nog even mee want ik vind de prijs nog te hoog.

  Maar hoe zit het eigenlijk met media centers. Er zijn inmiddels ook al moederborden/videokaarten met HDMI. En als je wilt kan je er ook altijd een Blue Ray speler in stoppen.
  Dus ik was benieuwd naar het volgende:
  a) In hoeverre is een media center te combineren met digitale tv en de doorsnee beeldbuis tv?
  b) Hoe zit het met Windows media center? Kan je daar goed tv op kijken/opnemen?
  c) kan ik ook een optische kabel aansluiten op geluids/tv kaart? Of zijn er beter alternatieven voor geluid?
  d) Zijn de boxen (die voor de pc bedoeld zijn) een goede alternatief voor een homecinema set?
  e) En natuurlijk ook wat zijn de voor/na-delen van het gebruik van een media center in plaats van een cinemaset.
 • A) Een media center is niet goed te combineren met digitale TV, dit komt door de set-top box en de smartcard die je nodig hebt.

  B) Kun je prima mee opnemen, alleen enkel geschikt voor analoge TV uit de kabel (in Nederland). DVB-T kan ook, maar dan heb je alleen regio en NL1-2-3

  C) Er zijn voldoende geluidskaarten in omloop met digitale ingang, alleen accepteren die enkel PCM (dus geen 5.1 audio)

  D) Hangt een beetje af van de kwaliteit van de boxen en je eigen wensen. Ook PC speakers kunnen goed genoeg zijn. Maar wil je echt brute sound, dan moet je ook satellieten links laten liggen.

  E) Media center vind ik een mooie aanvulling op een normale 5.1 set. Leuk dus voor streaming video en MP3. Maar TV kijken kun je beter doen rechtstreeks met je SET-TOP box, evt. met ingebouwde recorder. Overigens krijgen steeds meer SET-TOP boxen de mogelijkheid om met een PC verbonden te worden. Dus kijk hier ook even naar. Zelf doe ik dit met een XBOX 360, die is verbonden met een PC boven. Hiermee stream ik via mijn draadnetwerk: foto's, MP3, DIVX, DVD ripp's en HD video. Deze werkt namelijk als media extender voor een Windows VISTA Home Premium PC. Dus de volledige MS VISTA media center functionaliteit staat tot je beschikking via een XBOX 360. Ik heb dus geen media center, maar een PC waarop ik alle bestanden opsla en vervolgens via een netwerk naar mijn XBOX 360 haal. De XBOX 360 is dus mijn media center.

  Je Sharp keuze:
  Dit is een 2.1 set, voor de rest weet ik niet wat het voor extra's heeft. Maar in feite komt het neer op een stereo setje waarbij het tekort aan bassen van de satelliet speakers wordt aangevuld met een sub. Waarschijnlijk zit er dan een effect processor in de versterker die de surround suggestie moet opwekken.
  Je hebt nu dus niet echt 5.1, dus een soort van PSEUDO 5.1 (suggestie)
  Ik weet niet of de versterker 5.1 speaker uitgangen heeft, als dat zo is dan zou je voor het front en center losse speakers kunnen bij kopen. De bijgeleverde sharp satellieten gebruik je dan als achterkanaal. Voordeel daarvan is dat je dan wel veel beter geluid hebt, mits je goede speakers gebruikt. Voordeel van het gebruik van een center speaker is dat dit soort speakers (de echte) een afwijkend frequentie spectrum hebben waardoor stemklanken duidelijker zijn. Hierdoor kan het totaal volume wat lager zijn, waardoor het geheel weer beter uit de verf komt wanneer er sprake is van dynamiek. Anders staat het snel te hard.

  Dit is ook een heel leuk setje:
  http://www.kieskeurig.nl/product/A7BF2C69FFB3A5ECC125740C00470C10.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord