Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

SPDIF via Marantz CD speler

4 antwoorden
  • Ik wil mijn flac/wav bestanden digitaal uit afspelen via mijn prof. Marantz CDrecorder CDR630. Waarom? Omdat ik gebruik wil maken van de super mooie ingebouwde DAC converter van de Marantz. Mijn geluidskaart PC is een Creative Audigy met SPDIF - coax uit. Als ik de Marantz in opname/monitor funktie zet en via de SPDIF een wav bestand van de pc laat afspelen klinkt het matig. Laat ik de originele CD afspelen via mijn Marantz speler klinkt het fantastich. Weet iemand waardoor dit verschil zo groot is? IK maak toch gebruik van de zeer goede DAC converter die stukken beter is dan de DAC van mijn geluidskaart? Of zie ik iets over het hoofd? Dank voor jullie antwoord>
  • Creative geluidschips zetten het geluid [u:566b129cd9]altijd[/u:566b129cd9] om naar 48kHz. Dus het wordt altijd opnieuw gesampled. Hoe creative dit precies doet weet ik niet maar het moet nu eenmaal upsampling toepassen omdat de soundprocessor alleen met 48kHz kan werken. Hogere sampling rate draagt initieel niet bij tot een betere audio weergave, daarvoor is meer nodig. In dit geval is de bron 44,1kHz (CD) dus worden er kunstmatig samples toegevoegd, opgewekt door de audio processor van Creative. Dit is waarschijnlijk ook waarom je zoveel kwaliteitsverschil hoort.
  • dank voor snel antwoord op deze warme dag! Ik zie net dat bij instellen van de Creative Audigy ik de optie 44,1 kHz heb gekozen. Niet de 48 kHz of 96 kHz! Toch met als resultaat geen betere audioweergave. Of is het zo dat wat je ook invult voor de smaplingfrequentie de Creative kaart ALTIJD 48 kHz kiest?
  • Je selecteerd alleen de uitvoer frequentie. De signaal verwerking is toch 48kHz. Dit is de reden dat veel audio georienteerde gebruikers Creative links laten liggen. Als je onboard audio hebt zou je het daarmee eens kunnen proberen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.