Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

wel geluid maar "no soundcard installed".

None
4 antwoorden
  • Hallo,

    dxdiag en dus ook sommige programma's zien mijn onboard geluidskaart niet. Geluid doet het goed in wmp, vcl etc. Maar niet in de trail van adobe encode.

    Ik weet niet welke chip het is, abit zegt alleen: 5.1 hd audio codecs. Na wat googlelen denk ik dat het een Realtek ALC883 is, maar dat weet ik niet zeker. Moederbord is een abit nf-m2sv, met de nieuwste drivers vorige week geinstalleerd.

    Zou hier een oplossing voor zijn zodat ik encore wel kan gebruiken?

    bvd,
  • [quote:4d8a6906a6="xiliduur"]Na wat googlelen denk ik dat het een Realtek ALC883 is, maar dat weet ik niet zeker. Moederbord is een abit nf-m2sv, met de nieuwste drivers vorige week geinstalleerd. [/quote:4d8a6906a6] Je bedoelt dus de drivers van de fabrikant http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=NF-M2SV&fMTYPE=Socket%20AM2 Daar noemen ze 'm een Realtek High Definition Audio. Welke info geeft applicatie SIW daarover? En welke Windows versie en Service Pack draai je?
  • Dat soort dingen kun je krijgen, als je een nvidia chipset hebt met (bijvoorbeeld) een realtek chip ernaast. Je moet dan de nvidia audio driver verwijderen, en alleen de realtek driver gebruiken. En dan nog eens proberen.
  • Ik had de driver die vista installeerde al verwijderd voor dat ik de realtek installeerde.
    ben er nu achter dat het probleem het aansluiten van de hoofdtelefoon is. Als ik de hoofdtelefoon niet ingestoken heb geeft dxdiag aan dat er geen apparaat geinstalleerd is, plug ik vervolgens de hoofdtelefoon wel in dan heb ik opeens een geluidskaart. Beetje vreemd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.