Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Gepraat uit mijn speaker?

andre@home
10 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds gisteren zit er iets heel raars in mijn speakers.
  Als ik mijn speakers aanzet hoor ik zacht mensen praten! en af en toe is het weg. Lijkt net of die een frequentie pakt.
  Weet iemand hoe dit zit,of hoe ik het kan verhelpen?

  Met vriendelijke groet.
 • Piratenzender in de buurt wellicht?
 • Ik zou het niet weten. Het klinkt niet echt Nederlands, maar het is moeilijk te verstaan.
 • Zou kunnen, maar met gunstige atmosferische condities komen er nog meer zenders "binnen" dan normaal. De snoeren van de pc werken als antenne en pikken dat op. De halfgeleiders in de pc's werken als detectoren en zetten het signaal om in iets hoorbaars dat versterkt/hoorbaar wordt.
  Het kan ook zijn dat er een instabiel stukje elektronica staat te oscilleren in de pc als er met het signaal van buiten een verschil signaal ontstaat dat in het hoorbare deel v/h geluid komt wordt dit versterkt en …. je hoort het…

  Het eerste probleem: experimenteer met de soeren, maak er een spoel van of juist niet… Bij goede elektronika zaken zijn smoorspoelen voor onderdrukking te koop, zoek vooral naar zaken waar ze zendamateurspullen verkopen.

  het 2e probleem is lastiger, de spoelen kunnen helpen, maar als het echt instabiel is dan is het specialisten werk door op de juist plaatsen een ontstoringscondensatortje te solderen. Soms wil extra afscherming met metaal helpen (kooi van Faraday).
  Wees voorzichtig ivm kortsluiting!
 • Oke,bedankt voor je antwoord. Ik zal is gaan kijken.
 • lees hoofdstuk 9 van de 1e hit
  http://www.google.nl/search?hl=nl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=radio+hoorbaar+via+luidsprekersnoer+storing&spell=1

  en

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=radio+hoorbaar+via+computer+storing&btnG=Zoeken&meta=

  de 1e EMC (das de officiële naam…)
  http://www.breem.nl/fldtechniek/pgstoring.htm
 • een metalen pc kast is zowiezo al kooi van faraday (de ladingen bevinden zich uitsluiten aan de buiten kant van een geleidbaar materiaal) dus volgens de kooi van farady kan er in een volledig metalen pc kast binnenin geen eletrostatische ladingen zijn dus moet er gekeken worden naar de geleiders
 • Veel frontjes zijn van plastic …. als daarachter de metalen kooi onderbroken is kan het gat groot genoeg zijn voor strooi straling.

  Het belangrijkste blijft om eerst de bron te vinden waar het naar binnen komt en dan pas effectief aan de slag te gaan. Een kleine ontkoppelings condensator van 100 pF of 1 nF kan vaak al wonderen doen. Daar moet wel kort en goed gesoldeerd worden; geen sinecure als je dat nooit gedaan hebt , sterker nog, blijf er maar vanaf… een multilayer pc board is zo verknald.
  Ook een slechte of verkeerde aarding (aardlus!) alleen al kan tot een EMC gevoelig systeem leiden.
  EMC is een lastig verhaal als je onervaren bent.
 • Het meest waarschijnlijk is de luidsprekerset. Heb je ook gepraat wanneer die los van de PC is? Wat heb je recentelijk gewijzigd aan de opstelling? Daarna volgen de audio ingangen omdat ik daar analoge elektronica verwacht. Hoorbaar gepraat of radio is typisch iets voor een analoge versterker.
 • Nee, er is geen gepraat wanneer de speakers los van de PC zijn. Ik heb niks gewijzigd aan de opstelling.
  Het is niet continu dat ik dat gepraat hoor, gisteren hoorde ik het gewoon 1x een tijdje en toen was het weer over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.