Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Hauppage Wintv PVR 150 laat scherm flikkeren

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Ik heb pas een nieuwe PC (HP DC7900) waarin ik een Hauppage Wintv PVR 150 heb gezet die ik al een paar jaar had liggen.
  Op het moment dat ik de centrale antenne kabel inplug, gaat mijn beeldscherm flikkeren… Het wordt gewoon een onrustig beeld.

  Heeft iemand enig idee hoe dit komt en hoe ik dit kan oplossen?
 • [quote:a9db467f7b="AndreH"]Ik heb pas een nieuwe PC (HP DC7900) waarin ik een Hauppage Wintv PVR 150 [/quote:a9db467f7b] Gebruik je als Windows versie Windows Vista® Business? Check op de website van Hauppauge support voor de laatste drivers http://www.hauppauge.com/site/support/support_pvr150.html
 • Nee, ik gebruik WinXP Prof…

  Het lijkt me overigens meer een hardware issue dan een driver. Iets met aarding of zo…

  Heb nu de kaart uitgebouwd. Als ik de CAI connector tegen de behuizing hou, dan zie ik dezelfde flikkering.
  Het is niet echt dat het beeld aan en uit gaat, maar meer dat het flikkert qua intensiteit.
 • Is de computer wel geaard? Je kan een mantelstroomfilter gebruiken voor de coax kabel om een galvanische scheiding te maken.
 • Het is alleen de vraag of een PC op een stopcontact met randaarde beter is dan zonder. Woningen die gebouwd zijn voor 1997 hebben waarschijnlijk alleen in vochtige ruimtes stopcontacten met randaarde. Dus niet in de woonkamer. Ikzelf heb hier ook een Haupauge tv-kaart in mijn PC. Weliswaar een ouder model dan de TS. En mijn PC's zitten allen via 2 wandcontactdozen in een gewoon stopcontact. Dus zonder randaarde. De Haupauge tv-kaart verkrijgt bij mij het tv signaal vooralsnog van UPC/Chello. Ik heb hier geen last van flikkereringen in het beeld.

  Op het fok forum heeft zo te zien veldmuis met een PC op een randaarde stopcontact, last van een licht flikkerend beeld. http://forum.fok.nl/topic/930536
 • Zelf heb ik randaarde aangebracht, huis uit 1994. Bleek uiteindelijk niet al te lastig toen ik ontdekte dat er in 1 vd centraal dozen, in het plafond, randaarde aanwezig was. Het was toen vrij eenvoudig om er draden bij te leggen. Aardingsperikelen en spanningsverschillen merk ik wanneer ik een heleboel apparaten heb aangesloten op dezelfde groep. Ik heb zelf dus ook UPC kabel, en die kabel heeft ook een duidelijk spanningsverschil. Mede vanwege dat spanningsverschil en de luide brom heb ik gekozen voor een mantelstroomfilter. Vermoedelijk moet de coax gewoon in de meterkast al aan de aarde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.