Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Licht Achter TV Laten Reageren Op Geluid

5 antwoorden
  • Ik heb sinds kort de welbekende "IKEA dioder leds" achter mijn TV geplaatst. Nu heb ik dus een mooie blauwe gloed achter mijn TV. Nu vroeg ik me iets af: is het moeilijk om licht te laten reageren op geluid? Zodat de gloed bijvoorbeeld toeneemt als het geluid hard wordt, en andersom. EDIT: Zoals bijvoorbeeld bij discolampen. Er bestaan wel dimmers die je er tussen kan doen, maar zoiets dat op geluid reageert kan ik niet vinden.
  • Geen idee of het in de handel is. Maar indien niet, je kan als je een beetje handig bent met electronica zoiets heel goed zelf maken. Persoonlijk (maar dat even terzijde) zou ik het nooit doen, ik vrees dat je in heel korte tijd knettergek er van wordt.
  • Zo iets vind je vast en zeker als een printje/bouwdoosje bij Conrad ed, dat heet dan een lichtorgel, erg popu in je jaren 70-80, in veel tienerkamers hing er wel 1 met een rode/groene/blauwe reflector lamp. Vroegah: http://jeugdsentimenten.net/2007/11/24/lichtorgel/ Schema: http://www.circuitsonline.net/circuits/view/63 lmgtfy: http://lmgtfy.com/?q=lichtorgel En idd: http://www.conrad.nl/goto.php?artikel=116246
  • Oke dankjewel! Nu ben ik totaal niet handig met dit soort electronica.. De ledlampjes zijn gewoon rechtstreeks aangesloten op het stopcontact, dus zonder voeding o.i.d. Hoe zou ik zoiets er dan op aan kunnen sluiten?
  • Uhm, ik veronderstelde dat je wel handig met dit soort zaken was..... My bad,ik vrees dat dat dan nix wordt want je zult zelf aan het knutselen moeten slaan.... In het meest eenvoudigste geval; zo'n licht orgel stuurt gewoon 3 gekleurde lampen aan op 220 volt, die lampen zou je kunnen vervangen voor je 220 volt led lampjes, das het meest eenvoudigste wat ik kan verzinnen....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.