Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Jammer, mijn usbspeakers DSS 350/00 van Philips zijn kapot

hadebe
16 antwoorden
 • Hallo

  Al jaren gebruik ik met zeer veel genoegen de Philips DSS 350/00 speakerboxen bij mijn pc. Rechtstreeks aangesloten op USB. Het geluid was onovertroffen, zowel pop als klassiek, ook bij een flink volume.
  Helaas na wat storingen hebbben ze vandaag definitief de geest gegeven.
  Ze zijn allang niet meer in de handel.
  Heb ook nog een set relatief dure CREATIVE speakers, maar die kunnen niet tippen aan de Philips speakers.
  Heeft iemand ervaring met dit soort boxen van een ander merk (usb aansluiting) met eveneens een zeer goede kwaliteit?
  Of heeft nog iemand de DSS 350/00 te koop

  Help

  Groeten

  Hadebe
 • Wat is er kapot? Wordt de USB niet herkend? Werkt 1 vd luidsprekers niet? Zelf heb ik een DSS370 en een DSS350. Van die laatste is de versterker links kapot, van de eerste de USB. Zelf gebruik ik de setjes overigens analoog. Zelf was ik niet tevreden over de geluidskwaliteit, ik heb het setje aangepast. Via Google is mijn onderwerp zo te vinden. Binnenkort wil ik naar Utrecht op een nieuwe FET eindtrap te kopen, ze lijken niet zo duur te zijn.
 • Beste Hans

  Ik heb het apparaat opengemaakt en constateer dar de twee spanningsregelaars L7808CV en L7908CV erg heet moeten zijn geweest gelet op de schroeivlekken boven tegen het plastic.
  Ik zie wel enige beschadiging van de FET IRF 7309 (niet zo erg als bij jou maar wel aan een hoekje en een pootje)

  Kun je zo'n IRF 7309 zelf vervangen (kan wel wat solderen)?

  Overigens was de storing een harde brom en een schroeilucht……

  Bedankt

  Groeten

  Hadebe
 • [quote:c81f221a4b="hadebe"]Ik zie wel enige beschadiging van de FET IRF 7309 (niet zo erg als bij jou maar wel aan een hoekje en een pootje)

  Kun je zo'n IRF 7309 zelf vervangen (kan wel wat solderen)?
  [/quote:c81f221a4b]Bij mij werkte het rechter kanaal nog wel zolang de linker luidspreker er niet aanzat. Als die er aan zat, hoorde ik een tikkend geluid. Die brom misschien ook wel, dat weet ik niet meer. Ik herinnerde me dat het linkerkanaal bij een test al op een zeer laag volume geluid weergaf. Nu komen mijn setjes uit de Philips "dump" via de toenmalige Philips gelieerde computerclub. Retour winkel vermoed ik. Mijn setjes heb ik ondertussen al zo'n 10 jaar
  Ik zie bij mij alleen zeer duidelijk schroeisporen ter hoogte van de IRF chip. De overigens chips lijken me ok. Een soldeerpunt met een smalle punt, lijkt me wel noodzakelijk. Ik ga er binnenkort achterkomen of ik de chip zelf kan vervangen. Vandaag heb ik een paar IRF's gekocht bij DIsplay in Utrecht. Hopelijk gaat alles in 1 keer goed.
 • Ik heb de chip vervangen, nu krijg ik bij aansluiten van de linker luidspreker een brom. Er is dus nog wat meer kapot. Ik moet de schakeling dus wat beter gaan bekijken. Wat ga je overigens met het defecte setje doen als die niet gerepareerd worden?
 • Hans

  Ik heb vanmorgen pas het chipje gehaald (moest besteld worden).
  Een kennis van mij zal het er de volgende week inzetten.
  Ik durf er zelf niet aan te beginnen.
  Overigens heb ik het vermoeden dat de spanningsregelaars L7808CV en L7908CV ook defect zijn, In de behuizing zijn precies er boven schroeivlekjes te zien.
  Ik rook ook een schroeilucht.
  Die zijn overigens makkelijker te plaatsen, maar ik heb ze nog niet in huis.

  Groeten
 • Ik zou eerst die L7808CV en L7908CV vervangen…. anders heb je kans dat het weer stuk gaat.

  Check nog wel de zenerdiodes en andere diodes die er voor referentie dan wel beveiliging inzitten……
 • Ik had deze niet vervangen omdat het rechter kanaal wel goed functioneerde. Verder zat er bij mij geen schroeiplekken zoals wel bij die IRF chip. De printplaat was er wel wat verkleurd, dat is op zich niet abnormaal. Ik heb vandaag geen tijd om er naar te kijken. Ik ben benieuwd naar de afloop.
 • Hans

  Ik snap iets niet meer……
  Vandaag zijn de fetjes vervangen en twee nieuwe spanningsregelaars vervangen.
  Natuurlijk benieuwd of ie het weer doet!
  Begin het speakertje weer in elkaar te zetten en hou op het kleine onderste printplaatje een vrij contact over waar kennelijk een kabeltje ingestoken heeft gezeten.
  Maar ik heb slechts de platte blauw-zwarte die van de bovenste printplaat af komt, het zwarte kabeltje dat van het frontprintplaatje komt en de luidaprekeraansluiting (rood/zwart) wat moet er in het kleinere contact zo ongeveer midden op de onderste printplaat?
  Kun jij me uit de droom helpen?

  Groeten
 • Hans

  Stom, stom, heb het al gevonden.
  Stekkertje zat aan de kabel die de usb aansluiting gaat, lag nog ergens apart.
  Zal wel aan het warme weer liggen.
  Ik zal nog laten weten of ie het doet…

  Greetz
 • Helaas, na alles weer in elkaaar gezet te hebben vol verwachting de DSS weer aangesloten, alles leek normaal, geen brom-rode lampje brande en de speaker werd herkent door de pc. Echter geen geluid. Een paar minuten later rook ik weer een schroeilucht.
  De speaker opengemaakt en de vervangen FET bleek al weer doorgebrand.
  Heb de moed opgegeven.

  Groeten
  hadebe
 • Zonder schema is het een beetje gissen wat er nog meer kapot is gegaan. Mogelijk is er een transistor/fet voor de eindtrap kapot, misschien zit het probleem erna (wat ik niet verwacht). Voor mij is het het makkelijkste om gewoon een nieuwe eindversterkertje te bouwen, de satelliet luidspreker kan ik daarop makkelijk aansluiten. Alleen de hoofdluidspreker is wat lastiger (en lelijker) omdat daar nog overbodige elektronica met knoppen in zit.
 • Ik koop bij Conrad twee versterkermodules van 12 w. en bouw die in.Ik hoop dat de weergave dan net zo is als in de oorspronkelijke toestand.
 • http://www.pcpret.nl/audio/dss370.htm

  http://www.overseas.nl/products.php?id=SPK600
 • Voor een deel zou de kwaliteit beter kunnen worden, want de DSS350 heeft oorspronkelijk een digitale versterker. Het zwakke punt van dat setje is het "2-weg" luidsprekersysteem. Met wat extra componenten kan de geluidsweergave enorm worden verbeterd, ook beschreven in mijn DSS370 artikel waar Lange Pier naar verwijst.
 • Tja, bij pwm versterkers is het laagdoorlaatfilter van groot belang, overigens zijn de vervormingen behoorlijk, alleen niet goed hoorbaar.

  Wist niet dat het een pagina van jouw was, zo is het kringetje weer rond.

  Heb hier een computer stereospeakersetje staan die ik ooit van iemand kreeg, "made in China" en er staat erop en "Twister" maar met een gewedige geluidskwaliteit, zelfs via een real-time analyzer gemeten en het freqentie bereik is behoorlijk vlak, de vervorming zal er wel zijn maar niet hoorbaar en kan bijna wedijveren met mijn B&W dm 6'jes (beutje overdreven), de bas uiteraard niet hoor.

  Zo zie je maar weer dat er wel meer goede speakers worden gemaakt, zelfs door Philips, uitgezonderd de kwaliteit van de electronica dan die erin zit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.