Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

PC-geluid over de huiskamer stereo lukt niet - OPGELOST

7 antwoorden
  • Huidig spul: - Oude, zwarte Pioneer VSX-3600 versterker. Achteruitgangen genoeg. Uit m'n hoofd CD, tape 2x, aux, phone en nog wel wat. Telkens 2 per uit-/ingang. - Oude HP Compaq D530 PC (maar werkt nog prima). Geluidskaart: Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]. Achterzijde geluidskaart: 1) Bovenste gaatje is lila/paars met icoontje muzieknoot met pijltje van de plug af. 2) Middelste gaatje is lichtgroen met icoontje muzieknoot met pijltje naar de plug toe. 3) Onderste gaatje is roze/oranje met icoontje zangmicrofoontje. Het lijkt mij dat de plug in het bovenste of middelste gaatje moet? Op de versterker dan de 2 pluggen in bijv AUX. Werkt dus niet. Hoe kan dat nou? BTW: Op de pc aan de voorzijde, zit ook een headset uitgang. Een headset werkt daar wel op. Maar klopt het dat de huiskamerversterker daar ook niet op werkt als ik de plug daar in steek? Nou, hoop dat iemand me op weg kan helpen. M'n dochters willen heel graag hun MP3tjes over de stereo knallen, maar lukt dus nu (nog) niet. En anders: Andere geluidskaart een optie? Duur?
  • [img:cdcf4973bd]http://www.allekabels.nl/product_images/HQB-002.JPG[/img:cdcf4973bd] Je gebruikt zo'n kabel en je hebt deze in de groene aansluiting gestopt? dat is de line-uitgang, en in de mixer staat alles op de goede stand?
  • Right, dat is 'm helemaal. Ca 5m lang. Ook die mixer (rechtsklik op Windows luidspeaker icoontje) alle schuifknopen omhoog geschoven. Iemand nog enig ander idee? Toch de geluidskaart mss stuk? Hoe testen? Volgens de specs schijnt het een zgn onboard kaart te zijn. Van de voorzijde, dat de stereo het ook niet doet vanuit de headset aansluitplug, klopt dat?
  • Probeer eens een andere ingang op de versterker. Werkt de headset ook op de achterkant van de pc? Zoja, dan zit het probleem waarschijnlijk in de kabel of de versterker.
  • Dank voor de reacties zover. Het lag aan de onboard geluidskaart. Althans, ik heb vanmiddag een Icidu 7.1 soundcard gekocht (19,50) en nu heb ik geluid! Alleen is het glas nu half vol, want ik heb alleen geluid over 1 speaker. Zou het type audio snoer (van 1 naar 2 pluggen) nu nog wel geschikt zijn voor deze kaart? Ik bedoel, er zitten liefst 7 plug mogelijkheden op. De ene plug heb ik nu in Out rear gedaan. Op de versterker de 2 pluggen in de aux. Zou ik niet een snoer moeten hebben met aan elke zijde 1 plug? Dus 1 draad van out rear pc naar aux versterker? En 1 draad van out front pc naar aux versterker? Ik kom mss met dit topic wat blond over, maar doe dit nu eenmaal ook niet iedere week ... [url=http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://vb.net/products/ICIDU/ICIMI707210.jpg&imgrefurl=http://vb.net/vbshop/ai%3Fartnr%3DICIMI707210&usg=__uBOD2M_sE6DJfnr4wxY9CZ_wET0=&h=377&w=465&sz=72&hl=nl&start=1&sig2=Ku1ElqaiI-kDjPmmCdv6gw&um=1&tbnid=MebgMbGV_pqf2M:&tbnh=104&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3Dicidu%2B7.1%2Bsoundcard%2Bpci%2Badapter%2Bspdif%2Bin/out%26hl%3Dnl%26rlz%3D1C1GGLS_nlNL327NL327%26sa%3DN%26um%3D1&ei=yH6uSoCcHpjF-Qbb2anXBg/]Linkje geluidskaart[/url]
  • Ook de groene uitgang gebruiken maar dan dien je wel in de configuratiesoftware voor de kaart alles op stereo/2 speakers te hebben staan.
  • Ik snap er echt geen hout van. Loop hier momenteel te zoeken en te kruipen ... Die groene gebruik ik, dat is de rear out. Software configuratie valt weinig aan te verkloten, heb ik ingesteld op 2 speakers. Het is van ene Xear 3D. Nog steeds over 1 box. Draadjes op de spaekers al gechecked. Weten we zeker dat de huidige draad die ik nu heb (van 1 naar 2 pluggen) kan op die 7.1 kaart?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.