Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

geluid van laptop naar tv

4 antwoorden
  • Hoi, Ik heb een plasmascherm van Philips met de volgende aansluitingen: [img:25da0568a8]http://lh4.ggpht.com/_AG6rIpcQAA4/SvCw1mVVrFI/AAAAAAAABKs/du0z7HKQR98/Aansluitingen%20Plasma%20tv%20%28Small%29.JPG[/img:25da0568a8] Nu wil ik het beeld van mijn laptop (HDMI) naar mijn tv (DVI) gaan overbrengen. Lijkt me geen probleem. Maar nu het geluid, moet ik deze via de telefoonaansluiting van de laptop naar de tv laten lopen of beter naar de versterker? Wat zal de beste geluidskwaliteit opleveren? Onze tv is aangesloten op de versterker voor surround geluid. En indien naar de tv, moet ik dit naar de "Audio-In" doen van de tv of naar de "Audio L en R"? Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.
  • Jammer dat er geen HDMI-aansluiting op de TV zit, want dan was je in één keer klaar geweest (HDMI kan ook geluid 'transporteren'). Wellicht bestaat er zoiets als een HDMI-naar-"DVI+geluid"-converter, zodat je de DVI- en Audio-aansluitingen op de TV kunt gebruiken. Ze zitten naast elkaar, dus dat zou de meest ideale oplossing zijn. Ik vermoed dat je dan wel vastzit aan stereo geluid, overigens...
  • Als die koptelefoon aansluiting de enige uitgang is, heb je weinig keus. Verloopkabel van minijack naar 2xtulp/rca zou moeten werken. Kan eventueel ook via scart (blokje). Maar laptops hebben ook wel eens een digitale uitgang (coaxiaal), en die past zo te zien ook op je tv (midden).
  • Waarom niet gewoon gelijk geluid in de versterker en zo de tv bypassen?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.