Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

probleem optische kabel tussen tv digitaal en receiver

3 antwoorden
  • Ik heb een denon 1910 en wil die aansluiten met een optische kabel aan mijn tv digitaal kastje van samsung. [url]http://www.digitalekabeltelevisie.nl/decoder/samsung/index.shtml[/url] en de scart aangesloten op de tv de instellingen van de decoder staan op dolby digital. nu heb ik alles goed aan gesloten en ingesteld op de receiver optisch 1 bij input tv maar er komt niks uit. kan iemand vertellen wat ik over het hoofd zie of moet ik nog meer iets instellen om goed geluid te krijgen. de kabel en de ingang van de receiver werken wel dat heb ik nog na getest met mijn dvd speler die ook optische geluid heeft. kan iemand mij vertellen om alles zo goed mogelijk aangesloten te krijgen om het beste resultaat te krijgen. en eventueel beeld en geluid tegelijk via mijn receiver voor upscaling.
  • Welk signaal levert de dvd-speler aan de receiver wanneer het optisch werkt? Is dit ook Dolby Digital of PCM; PCM is ongecomprimeerd en Dolby Digital is gecomprimeerd, misschien dat de receiver slechts PCM aankan via de optische aansluiting?
  • daar heb ik eerlijk gezegt niet zoveel mee te doen gehad. de tv stond op dolby digital en de uitgang gewoon op digital weet niet of ik dat nog specifiek kan instellen op pcm enz. maar ik heb het nu gewoon lopen via 2 tulp stekkertjes uit van de tv . de kabel heb ik inmiddels terug gebracht want die was tog te duur want ik zag al goedkopere voor zelfde kwaliteit. dus welleicht als ik nog een keer iets haal koop ik wel een kabel erbij en eventueel opnieuw bekijken met pcm en dolby digital maar ik denk dat het hem wel daarin zit bij jij aangeeft bedankt maar ik kan het nu niet testen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.