Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVB-T antenne

rwilligen
6 antwoorden
 • Hallo, ik heb thuis een freecom hybride usb tv-stick. Ik krijg goed beeld maar het schokt erg. Nu had ik gedacht om in de mediamarkt een nieuwe antenne te kopen maar ik weet niet zeker of daarmee het probleem is opgelost. Kunnen jullie mij advies geven?
  Veel dank
 • Vaak is er in de tv applicatie ergens een ontvangst metertje waarmee je het niveau van het ontvangen signaal kunt zien….

  Is dit niet een geval USB1 / USB2? , je stick is USB2 en je pc/laptop heeft maar USB1.
  USB1 is de oude langzame norm en USB2 is de nieuwe snellere, een usb2 apparaat aansluiten op een usb1 poort gaat wel maar het apparaat kan dan slecht gaan werken.
 • Bij goede DVB-T ontvangst (sterk signaal) heb je natuurlijk een mooi beeld, bij slecht signaal heb je gewoonweg geen beeld, dus dat zal niet aan je antenne liggen.

  Het is dus goed of wel geen beeld, dus het kan zoals hierboven vermeld aan je ingang op de pc zijn.

  En staat USB 2 indien aanwezig wel aan, zowel in het BIOS als in windows.

  http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows-vista/Tips-for-solving-problems-with-USB-devices

  http://www.computerhandleiding.nl/hardware/snelheid-usb-verhogen.html
 • ik heb een laptop met vista van 2008 en een xp van 2003. De laptop van 2008 moet toch wel usb2 ondersteunen (hoe kan ik dat controleren?), de stick in ieder geval al zeker. Er komt nog bij dat ik beneden beter ontvangst heb - bijna geen schokken en storingen- dan boven, er komt ook nog bij dat er op mijn antenne die ik nu bezit een magneetje heb die dan wordt vastgemaakt op een voorwerp dat metaal bevat. Zit ik dus beneden en heb mijn antenne vastgemaakt op metaal bv een ijzeren lamp, dan heb ik goed ontvangst. Dus denk ik dat het toch iets met de antenne te maken moet hebben. Toch?
 • Kijk, dat is al weer wat meer informatie….Freecom stelt als systeem vereiste een P4 op 2 Ghz als minimum; http://www.freecom.com/objects/00008568.pdf
  Vooral mpeg decoderen kan erg veel systeem belasting geven, als de signaalsterkte dan ook nog terugloopt moeten er meer fouten gecorigeerd worden en loopt de cpu belasting nog verder op.
  Of dat je probleem is kun je checken door taakbeheer in de achtergrond aan te zetten met het cpu belstings venster en dan de tv software opstarten en een tijdje laten lopen.
  Voor soepel werken mag de last niet meer worden dan een procent of 70 a 80 hooguit.
  Check ook of toevallig niet je powersave mode van je laptop aan staat, de cpu moet op volle snelheid kunnen lopen.

  Voor ik het vergeet: er is onlangs de nodige storing geweest, en wellicht nog steeds (?) ,met digitenne; in sommige delen van nl waren de uitzendingen schokkerig met wegvallend geluid en beeld, als je even googelt op digitenne storing kun je aan de weet komen of het nog steeds het geval is en waar want het was niet in heel nl.

  Met een recente pc mag je usb2 verwachten maar er kan natuurlijk altijd wat fout zitten.
  In apparaatbeheer moet onder usb controllers een "Enhanced host controller" staan.
  WindowsXP meld het als een apparaat sneller kan werken door usb2 van vista weet ik het niet maar neem aan dat die het ook wel meld.

  Daadwerkelijk controlleren of een apparaat in usb2 werkt is niet zo eenvoudig, ik heb het lang geleden eens gedaan na eenzelfde soort probleem als het jouwe en ik meen me te herinneren dat sisoft Sandra (een systeem tool) meld of en welk apparaat in usb2 werkt, Sandra heeft een gratis versie.

  Je antenne en ontvangst: digitenne is moeilijk binnenshuis te ontvangen en het best zet je de antenne zo dicht mogelijk bij een raam, het liefst in de raampost.
  Een metalen ondergrond onder een antenne kan het ontvangst verbeteren maar dit is een moeilijke materie, proberen is het devies.

  Heeft je tv software niet een ontvangst metertje waarmee je de signaalsterkte en kwaliteit kunt zien?
  [edit] there ya go: http://www.freecom.nl/objects/00006548.pdf
  pagina 28, signaal meters geven doorgaans 2 waardes ; ontvangst sterkte en beeldkwaliteit, zolang de beeldkwaliteit 100% is is er nix aan de hand ongeacht de signaalsterkte.
  Als de signaalsterkte onder een bepaald niveau komt zal de beedkwaliteit ook minder worden.
  Je kunt zo iig zien wat de invloed van de antenne plaats is en hoe goed/slecht het ontvangst is, lees de text in het rode kader-je moet deze functie na gebruik weer uitzetten omdat deze veel cpu kracht opvreet.

  Als alle tips geen uitkomst bieden dan zou een andere antenne te overwegen zijn maar welke kan ik je niet vertellen, bij mijn diggitenne ontvanger van kpn zit er 1 die goed werkt dus ik heb daar nooit mee hoeven expirimenteren, hij staat bij mij wel in de raampost- 2 meter er vandaan naast de tv levert een minder signaal op en regelmatig storing….
 • Dank je wel hoor voor deze informatie.Samen met laptop en de antenne aan een raam gaan zitten met de antenne gevestigd op een ijzeren ondergrond doet het goed. Hetgeen ik dus vooral wil weten, is indien ik een andere antenne heb, ik kan gaan zitten waar ik wil. Volgens mij zitten op onderstaande website toch wel antennes bij die naar mijn mening beter is dan dat antennetje dat bij die usb stick is meegeleverd.
  http://shop.conrad.nl/multimedia/tv-ontvangst/antennes/dvb-t-antennes/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.