Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluid gaat automatisch naar 0

9 antwoorden
  • Beste computer totaal lezers. Ik heb reeds mijn pc opnieuw geïnstalleerd en sindsdien gaat mijn geluid telkens automatisch naar 0. :o Het geluid doet het wel. Want als ik het volume harder zet komt er geluid uit mn speakers. Maar ja dit is van korte duur, want hij zakt direct terug naar 0. Vond iets via Google over automatische volumeregeling wat ik uit moest zetten, maar dit kan ik niet vinden in Windows. De apparaten werken allemaal goed en heb de nieuwste drivers geïnstalleerd. Knopje op mn toetsenbord blijft ook niet hangen. Ik draai Windows XP service pack 3. Geluidskaart Soundblaster live 5.1 (is een ouwe kaart, maar heeft nooit problemen gehad) Net een nieuwe grafische kaart geïnstalleerd: Geforce GT220. De oplossing zal vast heel makkelijk wezen, maar ik kom er niet uit. :? Hopelijk kunnen jullie me helpen. Bedankt! Johnny 8)
  • Waarschijnlijk een defecte geluidskaart of defecte actieve speakers? - Probeer de speakers eens op een andere geluidsbron Zit er ook een onboard geluidskaart in het systeem? - haal de geluidskaart uit het systeem en probeer de onboard geluidsbron. Wanneer u een andere pc heeft, test de geluidskaart daarmee.
  • Probeer Service pack 3 ( sp3 ) te downloaden van de volgende website, http://www.gratissoftwaresite.nl/nieuws/Nederlandse+Service+Pack+3+SP3+voor+Windows+XP+beschikbaar Zorg we dat je virus scanners en anti-malware enzovoorts uit staat aangezien virus scanners het bestand kunnen beschadigen. En als je de virus scanners niet uitzet moet je 10 minuten wachten tot je pc weer is opgestard.. -.-''
  • Waarom zou dit een oplossing bieden? De TS draait al SP3 staat er in de eerste post. Overigens raad ik ten sterkste aan om Windows updates alleen van de officiële Microsoft site te downloaden en niet van andere sites.
  • Oke dan weergeef ik het wel zo, http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/thanks.aspx?ln=nl&&thankspage=5 Btw het probleem wat hij weergeeft heb ik ook op andere sites verholpen. Met dezelfde manier dus.. kan natuurlijk zijn dat jij een andere manier hebt he..
  • TS zegt dat hij zijn systeem helemaal opnieuw geinstalleerd heeft met SP3. Dus wat biedt jouw oplossing dan?? SP3 over SP3 installeren?
  • Kan zijn dat er iets ontbreekt bij de installatie door een fout van andere software.
  • [quote:1b73eb0347="Johnny19"]Ik draai Windows XP service pack 3. [/quote:1b73eb0347] In dat geval zou je nog wel diagnostische tests kunnen doen via DxDiag. Enig uitleg hierover is onder andere te vinden op Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/DxDiag En check eventueel deze Engelstalige thread [url=http://www.theeldergeek.com/forum/index.php?showtopic=20648]Sound is muted at startup.[/url] En check op de site van Microsoft artikel 307918 [url=http://support.microsoft.com/kb/307918]Geluidsproblemen in Windows XP oplossen.[/url]
  • Het is reeds opgelost. Mijn geluidkaart was inderdaad overleden, waardoor de hele computer raar begon te doen. Op een gegeven moment startte hij helemaal niet meer op... Heb toen maar een nieuwe computer gekocht en heb nu nergens meer last van. Bedankt voor de reacties allemaal. Gr. Johnny 8)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.