Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

AVI naar DVD (VOB)

3 antwoorden
  • Tijden zocht ik naar deze film, gedownload en wat blijkt, het zijn AVI files. Hoe kan ik deze files omzetten naar DVD files (VOB files)?
  • Een dvd-video maken doe je met zogenaamde dvd authoring software. In het begin van de dvd-video was dit vrij exclusieve software, waar veel geld voor gevraagd werd. Momenteel is er een overvloed aan dergelijke software, dus dat maakt de keus weer lastig. Het kan b.v. met de bekende Nero Burning Rom cd/dvd brandt software. Simpeler is iets als: ConvertXtodvd.
  • Als je niks hoeft te knippen of effecten toevoegen, hoef je niet te "authoren" maar kun je volstaan met een converter die naar MPEG2 converteert. Een MPEG2 kun je gewoon branden en afspelen op een DVD-speler. Probeer eens wat programma's uit: http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/ (deze werkt misschien het makkelijkst) Format factory http://www.pcfreetime.com/ (zie ook http://computertotaal.nl/article/20105/formatfactory-2-20.html) Stoik converter http://www.stoik.com/products/svc/ Avidemux http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Editors/AviDemux-test.shtml SUPER http://www.erightsoft.com/SUPER.html Het kan ook online maar voor grote bestanden niet gratis www.media-convert.com/ http://www.zamzar.com/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.