Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Foto's over ethernet van NAS of PC naar TV

Just_kevin
1 antwoord
 • Ik ben al geruime tijd bezig mijn diaverzameling (ca. 20.000) te digitaliseren en dat vordert aardig. Daarnaast komen er ook steeds meer digitale opnamen bij.
  Alle opnamen staan centraal op enkele grote harde netwerkschijven (elk 1 à 2 Tb in drie Conceptronic CDH3NET's en een PC/fileserver).
  Het bestandsformaat is JPG of NEF (= Nikon RAW), maar de NEF beelden kunnen simpel en snel, al dan niet permanent, naar (bijv.) JPG worden omgezet.

  De bedoeling is om onze oude dia's en foto's voortaan (met een afstandsbediening) simpel via het (ether)netwerk op ons grote platte TV-scherm (HDMI) te kunnen bekijken in plaats van met de oude diaprojector.

  We willen liever geen grote PC naast de TV, dus een mediaspeler leek ons een goede oplossing. Zoals gezegd willen we de beelden via het netwerk kunnen bekijken, dus liever geen noodzaak deze eerst lokaal op de mediaspeler op te slaan.

  Echter, het nodige zoekwerk op internet leverde allemaal prachtige mediaspelers op, maar bij alles wat ik tot nu toe gezien heb blijkt in testen dat het weergeven (streamen?) van foto's tussen traag en tergend langzaam gaat. Voor ons doel lijkt een speler met een Sigma chipset (geen Realtek) het meest geschikt, maar dat weet ik niet zeker, de berichtgeving over dit onderwerp veroudert erg snel.
  Alle andere toepassingen behalve foto's kijken, zoals You-tube, films kijken, etc. vinden we geweldig, maar zijn in principe minder belangrijk.
  Ik heb al gedacht aan desnoods een extra laptop (bijv. met XMBC), maar dat lijkt me echt een soort noodoplossing want duur, opstarttijd, afstandsbediening(?), e.d.

  Bestaat er toch een geschikte mediaspeler (of andere oplossing) voor ons? Of is de techniek nog niet zover?

  [b:7c64b7af53]Alvast bedankt,[/b:7c64b7af53]
  SayCheese

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.