Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Problemen branden blu-ray

4 antwoorden
  • Sinds kort heb ik blu-ray brander. Nu dit zich het, voor mij, merkwaardige feit voor dat in de pc de film probleemloos afspeelt, maar dat in mijn (Panasonic) blu-ray set geen beeld krijg, wel geluid. Eén film doet het wel goed. Ik gebruik Nero 10 als brandprogramma. Ik heb van alles geprobeerd, maar wat ik ook doe, het probleem blijft. Ik ben helemaal nieuw met het branden van blu-ray en heb wel ontdekt dat het allemaal niet zo makkelijk gaat als met dvd's. De bestanden komen binnen als mkv-bestanden. Ik heb ook gevonden dat deze met het programma tsmuxer uitgepakt kunnen worden. Dat lukt dus allemaal wel. Maar dan gaat het dus mis bij 3 van de 4 films die ik nu heb. Ik zal het ongetwijfeld niet allemaal goed doen. Wie kan me helpen? Hartstikke bedankt.
  • Het kan zijn dat je blu ray speler niet alle gebrande films ondersteunt. Zie dit als een soort van beveiliging. Met een dvd speler kan dit ook gebeuren. Vaak zul je zien dat het met een goedkopere/oudere dvd speler wel werkt. Of dit ook het geval zal zijn met een blu ray speler vraag ik me af, gezien het feit dit een vrijwel nieuwe techniek is. Dat die ene film het wel doet en de rest niet zou heel goed te maken kunnen hebben met bepaalde 'waarden' in het film bestand wat dus juist niet door jou speler word ondersteunt. Gezien het feit dit probleem zich niet voordoet bij alle films die je probeert af te spelen is de kans vrij groot dat dit het probleem is. Mvg, P. ter Bruggen
  • Het probleem is opgelost. Het bleek bij Nero te liggen. Ondanks dat ik de laatste versie daarvan heb aangeschaft. Op het web vond ik het advies om te branden met Imgburn, een gratis programma. En het werkt. Films spelen zonder problemen af met geluid EN beeld.
  • Toch kom ik nu, na een tijdje, terug op dit onderwerp. Het branden met IMGburn gaat probleemloos, maar het feit dat Nero het niet goed wil doen, liet me niet los. Ik zag nu, bij een test, dat Nero aan het einde van het brandproces de melding geeft dat "[b:467fbf216d]deze schijf kan niet worden gesloten[/b:467fbf216d]". Ik ga ervan uit dat dat de oorzaak is dat de schijfjes in mijn Home Cinema Set niet afgespeeld worden. Ik heb allerlei instellingen zitten doorkijken, maar heb geen idee waardoor dit wordt veroorzaakt. Heeft iemand een idee???

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.