Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Tv geluid

5 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik heb onlangs een samsung le32d550 televisie aangeschaft. Om de geluidskwaliteit wat te verbeteren heb ik op de headphone aansluiting een 2.1 pc-speakerset aangesloten. Ik krijg echter altijd een enorm gebrom te horen. Ik heb ook al met een ander pc-speakersetje geprobeert met hetzelfde resultaat als gevolg. Is dit op te lossen? Kan ik eventueel met behulp van een adapterkabetlje een andere audio aansluiting van de tv gebruiken? Gr.
  • Volgens mij moet het volume-niveau van de TV een flink stuk hoger gezet worden. Als je ook nog eens een losse settop-box hebt voor digitale TV dan kun je het volumeniveau daarop ook wat hoger zetten. Als dat niet werkt, dan is het enige alternatief op die TV als ik zo naar de specs kijk de optische digitale audio uitgang. http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/lcd-tv/LE32D550K1WXXN/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification Heb je een stereoinstallatie in de buurt van de TV die een optische ingang heeft? Dan zou je op die manier het geluid door de stereoinstallatie kunnen horen door die twee apparaten te koppelen met een "Toslink" kabeltje, bijv.: http://www.allekabels.nl/audio_kabels/optische_kabels.html
  • [quote:73f071ba2c="quasarz"]Om de geluidskwaliteit wat te verbeteren heb ik op de headphone aansluiting een 2.1 pc-speakerset aangesloten. Ik krijg echter altijd een enorm gebrom te horen. Ik heb ook al met een ander pc-speakersetje geprobeert met hetzelfde resultaat als gevolg.[/quote:73f071ba2c]Werkt een gewone hoofdtelefoon wel goed? In theorie kan de aansluiting gewoon niet in orde zijn. Heb je dezelfde aansluitkabel tussen de TV en de 2.1 set gebruikt? Zo ja, probeer een andere. Er zijn iha maar 2 of 3 oorzaken voor brom, kapotte aansluitkabel, een defecte netvoeding/versterker (al dan niet in de TV), of problemen met de antenne coax kabel/aarding. De TV is iha niet geaard, maar de antenne aansluiting heeft meestal wel een aarde. Gecombineerd met andere apparaten geeft dat wel eens vreemde effecten.
  • Bedankt voor jullie reactie, ik heb ondertussen toch een oplossing kunnen vinden. Ik had nog een audio-adapterkabeltje liggen met 2 tulp plugjes zoals op navolgende afbeelding http://www.elektropoint24.de/product.php?MerchantID=Zanox&product_sku=8000004415&zanpid=1529427851265692672 Ik heb deze eerst op de audio aansluitingen v.d. televisie aangesloten maar kreeg op deze manier helemaal geen geluid. Toen kwam ik op het idee om het adapterkabeltje op het Topfield digitennekastje aan te sluiten en zowaar, er kwam een uitstekend geluid uit de 2.1 speakerset. Gr.
  • [quote:30fcf3f646="quasarz"]Ik heb deze eerst op de audio aansluitingen v.d. televisie aangesloten maar kreeg op deze manier helemaal geen geluid.[/quote:30fcf3f646]Dat komt omdat dat geen audio-uitgangen zijn, maar audio-ingangen ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.