Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

.cda extensie

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Ik heb een oude sterio set ( meer dan 20 jaar oud ) waarin opgenomen een cd-player. Deze speelt keurig nog alle oudere cd's onder andere die met extensie .cda
  Nu blijkt dat een vers gekochte cd met oude liedjes, Sonneveld etc, niet afspeelt op dit apparaat alhoewel deze cd weer uit een aantal .cda bestanden bestaat. Op mijn pc en een nieuwere cd speler geen enkel probleem. Ergo mijn oude speler lust alleen maar hele oude cd's en geen nieuwere.
  Met TotalAudioConverter dacht ik die nieuw gekochte cd te kunnen rippen en eventueel naar een mp3 formaat te veranderen ( een cd van iemand gekregen met mp3 liedjes werkt goed op die speler ), maar eerst laat de schijf zich niet lezen en later toen ik wat instellingen heb teruggebracht lukte het wel en kreeg ik de overeenkomstige mp3 liedjes. Deze werden perfect weergegeven door mijn pc maar mijn oude speler doet er weer niks mee !
  Iemand een idee wat ik nog kan doen ? Ik ben geen muziek liefhebber dus een nieuwe stereo set wil ik niet graag aanschaffen.
  Bedankt voor elke suggestie.
 • Begrijp ik het goed dat de cd-speler in je stereo-set wel mp3 kan afspelen maar een nieuwe normale cd niet? Misschien een kopiëer beveiliging op de cd?

  Enige dat ik kan bedenken, als een cd speler mp3 cd's de ene keer wel en de andere keer niet wil afspelen, is dat het in de bitrate zit: die kan te hoog zijn of enkel constante bitrate i.t.t. variabele bitrate b.v. is toegestaan. Zie daarvoor de handleiding van de speler.

  Brand je cd-r's en geen cd-rw's? De laatste willen ook nog wel eens een probleem zijn voor (hele) oude cd-spelers.
 • Bedankt Jaap voor je reactie.
  Mijn oude speler ( ik zei 20 jaar maar 30 jaar is meer correct denk ik !) speelt een met mp3 volgebrande cd-r keurig af. Ik heb er maar een om te proberen want, zoals gezegd, geef ik niet veel om muziek. Enfin, deze doet het dus.
  Het probleem ligt in de nieuw gekochte liedjes cd ( gekocht voor mijn dochter ) welke bij controle .cda files bevat. Deze speelt NIET af op mijn speler terwijl ik nog tig oudere klassieke cd's heb die eveneens .cda blijken te zijn en die allemaal WEL afspelen.
  Dus heb ik die nieuw gekochte cd geript en omgezet resp. naar .wav en .mp3 en gebrand op cd-r schijfjes. Doen het allemaal niet.
  Ergo er zit verschil tussen de .cda van een nieuw gekochte schijf en de .cda van schijfjes van pakweg 10 jaar oud.
  Oh,ja , al die mislukte schijfjes spelen prima af op mijn notebook onder windows media player.
  Eigenlijk is het geen ramp, maar het intrigeert me mateloos, vandaar mijn verzoek om hulp.
 • [quote:93cc3a6d49="gigo"]Mijn oude speler ( ik zei 20 jaar maar 30 jaar is meer correct denk ik !) speelt een met mp3 volgebrande cd-r keurig af.[/quote:93cc3a6d49] Heb je de specificaties daarvan nog? Als die speler al zo oud is, kan er toch sprake zijn van slijtage. Verder is MP3 niet ideaal vanwege het Patent. Heb je al een ander formaat geprobeerd? Zie deze hyperlink http://www.coolutils.com/Formats/CDA
 • Kan het eigenlijk niet geloven: een dergelijk oude cd-speler die (data) cd's met mp3 bestanden afspeelt?!

  Heb je al na gegaan of er sprake is van kopiëer beveiliging op die nieuwe cd: dat zou een probleem kunnen zijn voor een dergelijk oude cd-speler, want kopiëer beveiliging bestond toen nog niet.
 • Zal proberen de diverse vragen ( bedankt daarvoor ) te beantwoorden.
  Allereerst t.a.v. de speler heb ik geen enkele specificatie. Het is een deel van een Onkyo torenset met afzonderlijk radiotuner, versterker, cassettebandjes opnemen en kopiëren en de bewuste cd speler, indertijd voor veel guldens aangeschaft inclusief nog bijbehorende enorme boxen die vooral nuttig zijn om iets op te zetten.
  De speler is zeker niet versleten en eigenlijk nauwelijks gebruikt.
  Sorry mijn melding dat ie een door mij gebrande moderne mp3 cd probleemloos afspeelt : bij nieuwe check blijkt dit inderdaad niet juist.

  Dan die beveiliging ; zou kunnen, maar ik dacht in mijn simpelheid dat als ik ripte en dat werkte blijkbaar, dat ik daar geen last van zou hebben. Ik heb de geripte bestanden alleen om laten zetten naar mp3 en dat zal dus inderdaad stom zijn geweest.
  Liefst zou ik na rippen weer naar een lagere bitrate .cda gaan maar ik zie niet de optie om van de originele cda te rippen en naar cda te converteren.
  Wel naar .wav maar ik weet niet of zo'n speler wav lust.

  Bedankt voor jullie bijdrage ; ik heb nu genoeg denkstof om nog een beetje aan te modderen en gelukkig kosten lege cd 's nagenoeg niks meer. De nieuw gekochte liedjes cd speelt keurig op alle pc's en tig apparaten van mijn dochter en mijn oude torenset wordt uniek inmiddels en dat is toch ook bijzonder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.